Bir sütundaki verileri başka bir sütuna teker teker atama

Excel Vers. ve Dili
MS Office 2010 Türkçe
forumda aradım ama bulamadım bir sütunda birçok veri var diyelim ancak bu veriler 1'den fazla bazıları 3 bazıları 5 tane, bunlardan her birini 1 tane olmak üzere başka bir satıra yazmak istiyorum nasıl bir fonksiyon kullanmam gerekir? teşekkür ederim

Mahir64

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2013-Türkçe
Excel 2016-Türkçe
forumda aradım ama bulamadım bir sütunda birçok veri var diyelim ancak bu veriler 1'den fazla bazıları 3 bazıları 5 tane, bunlardan her birini 1 tane olmak üzere başka bir satıra yazmak istiyorum nasıl bir fonksiyon kullanmam gerekir? teşekkür ederim
Merhaba,
Örnek çalışmanız olmadığı için formülü deneyiniz.

A:A sütununda listeniz olsun,
B:B sütununa tek liste almak için,
Kod:
=İNDİS($A$2:$A$20;KAÇINCI(0;EĞERSAY($B$1:B1;$A$2:$A$20);0))
Formül DİZİ formülüdür.
Dizi formülü; Formül hücreye girildikten sonra enter tuşuna basmadan Ctrl+Shift+Enter tuş kombinasyonu İle aktif Olmaktadır.
Formülün başında ve sonunda { } bu işaretler çıkar.
Yada;Gelişmiş filtreyi araştırın. Gelişmiş Filtre işinizi fazlasıyla görecektir.

Excel Vers. ve Dili
MS Office 2010 Türkçe
Mahir Bey;

Çok teşekkür ederim ancak yapamadım:)
Örnek olarak bir dosya ekledim yardımcı olabilirseniz çok sevinirim, çok teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Merhaba,

B2 hücresi üzerinde iken F2 tuşuna basın ve aşağıdaki formülü uygulayın. Cursor hücre içindeyken hücresi CTRL+SHIFT+ENTER tuşlarına basarak terk edin. Bu şekilde formül dizi formül haline gelecektir. Daha sonra B2 hücresindeki formülü alt hücrelere kopyalayın.

Kod:
=EĞERHATA(İNDİS($A$2:$A$1000;KAÇINCI(0;EĞERSAY($B$1:B1;$A$2:$A$1000);0));"")
Eğer bu yöntem karışık derseniz yardımcı sütun kullanarak aşağıdaki yöntemi kullanabilirsiniz.

B2 hücresine aşağıdaki formülü yazın ve alt hücrelere sürükleyin.

Kod:
=EĞER(EĞERSAY(A$1:A2;A2)>1;"";MAK(B$1:B1)+1)
D2 hücresine aşağıdaki formülü yazın ve alt hücrelere ihtiyacınız kadar sürükleyin.

Kod:
=EĞERHATA(İNDİS(A:A;KAÇINCI(SATIR($A1);B:B;0));"")