bir sütundan boşlukları kaldırıp dolu hücreleri listeleme

Katılım
14 Ocak 2011
Mesajlar
28
Excel Vers. ve Dili
2003 TR
Arkadaşlar,

uzunca bir listem var. Ama bu listede boşluklar var. İstediğim şey: Ayrı bir sütunda benim listemdeki boşlukları atlayıp, dolu hücreleri alt alta sıralamak. Mümkünse tek hücre içine almak.

tabi listem güncellendikçe yani yeni veriler eklendikçe veya var olan veriler değiştikçe oluşan boşluksuz listenin de güncellenmesini isterim.

örnek bir dosya ekliyorum.

bakan olursa da olmazsa da teşekkürler.
 

Ekli dosyalar

Necdet

Moderatör
Yönetici
Katılım
4 Haziran 2005
Mesajlar
15,360
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Merhaba,

Aşağıdaki kodları bir Modüle kopyalayıp deneyiniz.

Kod:
Sub Duzenle()
 
    Dim i   As Integer, _
        Son As Integer, _
        Met As Variant
    
    Son = Cells(Rows.Count, "C").End(3).Row
    Application.ScreenUpdating = False
    
    For i = 6 To Son
        If Not Cells(i, "C") = "" Then Met = Met & Chr(10) & Cells(i, "C")
    Next i
    
    Range("C6:C" & Son).ClearContents
    Range("C6") = Met
    
    MsgBox "İşlem Tamamlanmıştır...", vbInformation, "Necdet YEŞERTENER --> [URL="http://www.excel.web.tr/"]www.excel.web.tr[/URL]"
    
    Application.ScreenUpdating = True
    
End Sub
 

Ekli dosyalar

Katılım
14 Ocak 2011
Mesajlar
28
Excel Vers. ve Dili
2003 TR
teşekkürler aradığım şey bu. ben birleştirme işleminin ayrı bir sütunda olmasını istiyorum. Kodda neyi değiştirmeliyim?
 

Necdet

Moderatör
Yönetici
Katılım
4 Haziran 2005
Mesajlar
15,360
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
teşekkürler aradığım şey bu. ben birleştirme işleminin ayrı bir sütunda olmasını istiyorum. Kodda neyi değiştirmeliyim?
Range("C6") = Met

satırından Met değeri C6 hücresine aktarılır. Siz bunu Range("Z1") derseniz Z1 hücresine aktarılır, kendinize göre uyarlayınız.
 
Katılım
14 Ocak 2011
Mesajlar
28
Excel Vers. ve Dili
2003 TR
Valla ne diyeyim,

Çok teşekkürler. Harika olmuş.

Bir soru daha sorsam olur mu?

bu kod "C" sütünündan alıp istediğim yere yapıştırıyor. Güzel. Ama "C" deki formulleri falan siliyor. Size yolladığım örnekte formul yok ama benim çalışmamda var. "C" deki veriyi değiştirmeyip sadece kopyalasın istiyorum. ne yapmalıyım.

Biliyorum çok oldum.

Sağolun
 

Necdet

Moderatör
Yönetici
Katılım
4 Haziran 2005
Mesajlar
15,360
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Merhaba,

Kodlara biraz alıcı gözüyle baksanız C sütununu nerede sildiğini anlarsınız.

Kod:
Range("C6:C" & Son).ClearContents
Bu satırı kodlardan çıkartın.
 
Katılım
14 Ocak 2011
Mesajlar
28
Excel Vers. ve Dili
2003 TR
Üstadım,

Alıcı gözüyle bakan adamın maldan anlaması lazım. Bizde nerde o göz.

Altı üstü excel'de toplama çıkarma yaparken kendimi bu kodların, modüllerin arasında buldum.

Bu site olmasa ve tabi sizler olmasanız bilgisayarda anca soliter oynarım. Allah hepinizden razı olsun.

İlginize ve sabrınıza teşekkürler
 

Necdet

Moderatör
Yönetici
Katılım
4 Haziran 2005
Mesajlar
15,360
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Denize dalmayınca yüzme öğrenilmiyor.
Güle güle kullanınız :)
 

snx111

Banned
Katılım
10 Ağustos 2010
Mesajlar
789
Excel Vers. ve Dili
2010 office tr
A sütunundaki boşluklu verileri B sütununa boşluksuz nasıl listelerim formül olarak soruyorum;
a1 adana
a2 mersin
a3 boş
a4 boş
a5 ankara bunun gibi
 

snx111

Banned
Katılım
10 Ağustos 2010
Mesajlar
789
Excel Vers. ve Dili
2010 office tr
syn yurttaş ghost gibisiniz vallahi soruyu yazıyorum; ikinci bakışımda cvp hazır ama online değilsiniz :)

Teşekkür ederim
 
Katılım
5 Eylül 2012
Mesajlar
2
Excel Vers. ve Dili
2003 TÜRKÇE
Dolu Hücreleri Listeleme Konusunda Yardıma İhtiyacım Var

Merhabalar. Öncelikle excelde karşılaştığımız ve yapamadığımız işlevler için bizlere yardım eden tüm arkadaşlara teşekkürlerimi sunuyorum.
Benim sorunum eklediğim daha doğrusu eklemeye çalıştığım çalışma sayfasında. Çalışma sayfası açıldığında ne yapmak isteğimi açıklamaya çalıştım. Umarım yardımcı olabilirsiniz.
Teşekkürler

http://www.dosya.tc/server21/njRpVS/sorgu-kesin.xls.html
 

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Katılım
5 Eylül 2012
Mesajlar
2
Excel Vers. ve Dili
2003 TÜRKÇE
Yardım edecek bir arkadaş yok mu?

Merhabalar. Öncelikle excelde karşılaştığımız ve yapamadığımız işlevler için bizlere yardım eden tüm arkadaşlara teşekkürlerimi sunuyorum.
Benim sorunum eklediğim daha doğrusu eklemeye çalıştığım çalışma sayfasında. Çalışma sayfası açıldığında ne yapmak isteğimi açıklamaya çalıştım. Umarım yardımcı olabilirsiniz.
Teşekkürler

http://www.dosya.tc/server21/njRpVS/sorgu-kesin.xls.html[/QUOTE



ilk mesajımdan bu yana uzun zaman geçmesine rağmen hala yardıma ihtiyacım var.
 
Katılım
29 Ekim 2012
Mesajlar
3
Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
arkadaşlar "BOŞLUKSUZ.RAR" yeni versiyonu. yanındaki hücreyide beraberinde alıyor. ama yanındaki hücreyi almanın daha pratik bir formülünü bilen varsa yazı versin lütfen.
 
Katılım
29 Ekim 2012
Mesajlar
3
Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
arkadaşlar "BOŞLUKSUZ.RAR" yeni versiyonu. yanındaki hücreyide beraberinde alıyor. ama yanındaki hücreyi almanın daha pratik bir formülünü bilen varsa yazı versin lütfen.
 

Ekli dosyalar

Katılım
27 Ağustos 2013
Mesajlar
213
Excel Vers. ve Dili
Office 2019 Pro
Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
07-04-2023
Aynı olayı makro ile değilde excel foksiyonları ile yapabilir miyiz?


Diyelim ki E sütununda ki hücrelerimde formüller var. Bu formüllere göre bazen hücreler boş oluyor(EĞER formülü kullandığım için)

F sütununa ise sadece dolu hücrelerin alt alta yazılması makro olmadan mümkün müdür?

Not:Altın üyeliğim olmadığı için dosyaları inceleyemiyorum.O nedenle yukarı da ki çalışmalara göz atamadım
 
Son düzenleme:
Katılım
23 Eylül 2013
Mesajlar
1,348
Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 İngilizce -
Excel 2010 Türkçe -
Excel 2013 Türkçe -
Merhaba,
Formül ile şimdilik bir sonuç üretemedim ama formül ile bulununcaya kadar işinizi görecektir.
Adımları uygulayınız.

  • E sütunu kopyalıyıp F sütununa yapıştırınız.
  • F sütununu seçiniz.
  • F5 tuşuna basarak ÖZEL bölümüne geçiniz.
  • Açılacak pencereden FORMÜLLER seçeneğini seçiniz.
  • İlgili yerde sadece METİN seçimini aktif ediniz.
  • 2. adıma geçmek için TAMAM

2. adım için;
  • F sütunu seçiliyken
  • CTRL ve - tuşuna basınız.
  • Açılacak pencerede HÜCRELERİ YUKARI SÜRÜKLE seçeneğini aktif ediniz.
  • Son adım olarak TAMAM
 
Katılım
27 Ağustos 2013
Mesajlar
213
Excel Vers. ve Dili
Office 2019 Pro
Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
07-04-2023
Merhaba,
Formül ile şimdilik bir sonuç üretemedim ama formül ile bulununcaya kadar işinizi görecektir.
Adımları uygulayınız.

  • E sütunu kopyalıyıp F sütununa yapıştırınız.
  • F sütununu seçiniz.
  • F5 tuşuna basarak ÖZEL bölümüne geçiniz.
  • Açılacak pencereden FORMÜLLER seçeneğini seçiniz.
  • İlgili yerde sadece METİN seçimini aktif ediniz.
  • 2. adıma geçmek için TAMAM

2. adım için;
  • F sütunu seçiliyken
  • CTRL ve - tuşuna basınız.
  • Açılacak pencerede HÜCRELERİ YUKARI SÜRÜKLE seçeneğini aktif ediniz.
  • Son adım olarak TAMAM
İlgilendiğiniz için teşekkür ederim .Bahsettiğiniz adımları uyguladım ama tüm sütun siliniyor:D

Dosyanın ufak bir örneğini ekledim

G sütununda formüller var ve bu formül sonucunda boş kalan hücreler var işte ben bunun olmasını istemiyorum sadece dolu hücreler olsun alt alta

Not:G sütununda ki hücrelerin dolu ya da boş olması ilgili formüle göre değişebilir.Şuan için boş görünen hücre daha sonra formüle bağlı olarak dolu görenebilir.

Not2:EBOŞSA Formülünü kullanarak istediğime ulaşıyorum ama bunun içinde iç içe çok sayıda EBOŞSA formülü kullanmam gerekecek.60 satır varsa 60 tane olacak şekilde.Tabi kısa yolu varsa onu bilemem:D

Not3:Makro istemememin nedeni makro konusunda hiç bir bilgim yok dolayısıyla formüllere müdahele etmem gerektiğinde hiç bir şey yapamam diye düşünüyorum. Ayrıca makronun çalışma dosyamı kasacağını düşünüyorum.Tabi bunlar benim düşüncem:D

http://www.dosya.tc/server26/HIKxUq/YeniMicrosoftExcel_al__maSayfas_.xlsx.html
 
Son düzenleme:
Katılım
23 Eylül 2013
Mesajlar
1,348
Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 İngilizce -
Excel 2010 Türkçe -
Excel 2013 Türkçe -
Hayırlı akşamlar,
Dosyanızı görmeden tahmin yürüterek sonuç alamadık.
Formül ile şu şekilde sonuca ulaşabiliriz.
İlgili Sayfada H3 hücresine;
Kod:
=EĞERHATA(İNDİS(alan;KÜÇÜK((EĞER(UZUNLUK(alan);SATIR(DOLAYLI("1:"&SATIRSAY(alan)))));SATIR(H1));1);"")
[COLOR="Blue"][B]Formül Dizi Formülüdür.CTRL + SHİFT + ENTER ile tamamlayınız.[/B][/COLOR]
yazınız.

Not : Formüldeki ALAN ifadesi Ad Tanımlamasıdır.
Sizin, dosyanızda ALAN = G3:G62 aralığıdır.
 
Son düzenleme:
Üst