• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Bir sutünda artı ve eksi rakamları ayrı toplamak,

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan cindoge
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhaba Arkadaşlar.
Aşağıdaki tabloda bulunan satırları topladığımda B sütunundaki hücrelerdeki sayı 0 ise c sütunundaki hücrelerdeki sayıdan d ve e sütunlarındaki hücrelerdeki sayıları çıkarıp toplam kısmında verecek sonuç negatif ise negatif olarak verecek.
B sütunundaki hücrelerdeki sayı 0 dan büyük ise d ve e sütunlarındaki hücrelerdeki sayıları b sütunundaki hücredeki sayı ile toplayıp toplam kısmında verecek.
Bunu bir formül ile yapma imkanı var mı?

Ekli dosyalar

Emin değilim ama aradığınız sonuç bu mu?

C++:
=EĞER(B2=0;C2-D2-E2;EĞER(B2>0;B2+D2+E2))

Emin değilim ama aradığınız sonuç bu mu?

C++:
=EĞER(B2=0;C2-D2-E2;EĞER(B2>0;B2+D2+E2))
Yok hocam. Bu şekilde D2 ve E2 hücrelerindeki sayıları C2 hücresindeki sayı ile topluyor.
İstediğim eğer B2 hücresi 0 ise d2 ve E2 hücrelerindeki sayıları C2 hücresindeki sayıdan çıkaracak.
Eğer B2 hücresinde 0 dan büyük sayı var ise bu sefer b2 hücresindeki sayı ile d2 ve e2 hücrelerindeki sayıları toplayacak.
Örnekte 2. satıra bunu uyguladığımızda toplamın -2.435,58 çıkması lazım. Bu formülle -4645,57 çıkıyor.
B2 hücresinde O dan büyük sayı varsa sonucu doğru veriyor. Ancak B2 0 olduğunda çıkarma işlemi yerine topluyor.

Yok hocam. Bu şekilde D2 ve E2 hücrelerindeki sayıları C2 hücresindeki sayı ile topluyor.
İstediğim eğer B2 hücresi 0 ise d2 ve E2 hücrelerindeki sayıları C2 hücresindeki sayıdan çıkaracak.
Eğer B2 hücresinde 0 dan büyük sayı var ise bu sefer b2 hücresindeki sayı ile d2 ve e2 hücrelerindeki sayıları toplayacak.
Örnekte 2. satıra bunu uyguladığımızda toplamın -2.435,58 çıkması lazım. Bu formülle -4645,57 çıkıyor.
B2 hücresinde O dan büyük sayı varsa sonucu doğru veriyor. Ancak B2 0 olduğunda çıkarma işlemi yerine topluyor.
=EĞER(B2=0;C2+D2+E2;EĞER(B2>0;B2+D3+E2)) Şu şekilde düzenledim. Sonucu doğru veriyor ama. Her zaman doğru verir mi? Bilmiyorum. Kontrol edebilirseniz sevinirim.

Ekli dosyalar

Sn. @Darim ; dosyanızda kontrol ettim;
=EĞER(B2=0;C2+D2+E2;B2+D2+E2)
bu formülü denediğimde eğer yanlış anlamadımsa, istediğiniz gibi oluyor.

Geri