Bir tablodan belli bir koşula göre Yeni bir tablo oluşturma

Cumas

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Windows 11 TR, Excel 2021 64 Bit Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
02-10-2028
İyi Akşamlar,
Herkese iyi Çalışmalar..
Sorum kısaca şöyle: İŞLEMLER sayfasında bir tablomuz var. Bu tabloya hergün yeni kayıtlar yapılmaktadır. Başka bir sayfadada belli bir tarih yazıyoruz ve bu tarihe göre otomatik bir tablo oluşturulacak. İşlemlerin Fonksiyon-Formüllerle yapılmasını istiyorum. Makro veya Pivot tablo kullanılsın istemiyorum
İçinde sorular ve açıklamaların olduğu dosya ektedir.
Önemli bir ricamda yazılan formül açıklanabilir mi? yani bu formül-fonksiyon ne iş yapar. Formüldeki parametreler, öğeler ne ifade ediyor, işlevi nedir? açıklanabilir mi?
İlgilenen, sorumu çözen herkese şimdiden teşekkür ederim
Kolay gelsin.

Ekli dosyalar

1Al2Ver

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
64 Bit TR - Microsoft Office 365 - Win11 Home
04-01-2026
Merhaba,

Dosyanız ek'tedir.

B2 hücresine İŞLEMLER! sayfası C5:C1500 arasında olan, D4'teki tarih saydırıldı.

Tablonuza Dizi formül uygulandı, ayrıca tabloya dolu satır kadar çizgi çekecek koşullu biçimlendirme uygulandı.

Kolay gelsin.

Ekli dosyalar

1Al2Ver

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
64 Bit TR - Microsoft Office 365 - Win11 Home
04-01-2026
Sayın Cumas merhaba,

Sorunun çözülüp çözülmediği hakkında geri dönüş yapmadınız,

Doğrusu merak ettim.Çözüldü mü ?

Teşekkür ederim.

Cumas

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Windows 11 TR, Excel 2021 64 Bit Türkçe
02-10-2028
Teşekkür Ederim

İyi Günler,
Sayın 1Al2Ver
Çok teşekkür ederim. Elinize emeğinize sağlık. Evet geri dönüş yapmadım. Kusuruma bakmayın.
Aslında çözümünüzü hemen kullanmaya başladım. Yazdığınız formül çok güzel çalışıyor ve o zamandan beri kullanıyorum Geri dönüş yapmamamın nedeni başka çözümlerde beklemekti. Başka çözüm gelmediği gibi geri dönüş yapmayı unutmuşum. Bunun için kusuruma bakmayın.
Daha önce açtığım konularda ede ettiğim çözümlere bakarsanız mutlaka geri dönüş yaparım ve kesinlikle teşekkür ederim. Aslında konuyu kapatmakta istiyorum fakat alternatif çözümde gelir mi diyerek kapatmıyorum.
Aslında bu sayfayı açmamın nedeni size bir soru sormaktı. Bunun için açtığımda cevabınızı okudum ve geri dönüş yapmadığımı gördüm.
Sorum ve çözümü burda kinin neredeyse aynısı. Bunu düşünürken aklıma siz geldiniz.
Burdaki çözümünüzü yeni sorum için uyarlamaya çalıştım ama olmadı. Bunu size özel mesajla da göndermek istiyorum.
Tekrar teşekkür ederim ve çalışmalarınız da kolaylıklar dilerim.

Son düzenleme: