Bir veriye ait Birden fazla veriyi getirmek

Excel Vers. ve Dili
2016 İngilizce
Üstadlarım merhabalar

bir excel listem var
sheet1 ve sheet2 sayfalarım var
sheet1 de A sütununda numara verileri var. ama buveriler kimisi tek iken kimisi birden fazla tekrarlamış. ve her birinin b sütununda bir karşılığı var
sheet2 de ise yine a sütununda bu numara veriler tek olarak var tekrarlamamış şekilde.
ben şimdi sheet2 de vlookup formülü uyguladığımda a sütununda ilk verinin karşılığını getirebiliyor bana diğer tekrarlayan verilerin karşılığını hali ile getirmiyor.
çok basit bir excel örneği aşağıdaki linkte var.

örneğin ekli dosyada sheet1 de A sütunundaki 1002 verisinden 3 tane var ve B sütununda farklı veriler mevcut
Ben bunu sheet2 de 1002 verisi karşılığına ilk olan aaa verisi yanı sıra fff ve kkk olan karşılıklarıda gelsin istiyorum. her veri için bunu yapmak istiyorum nasıl bir şey uygulanabilir acaba bilgilerinizi rica ederim

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Deneyiniz.

DİZİ formüldür.

B2 hücresine uygulayıp sağa doğru tahmini tekrar sayıları kadar sürükleyiniz. Zaten daha fazla sağa sürüklerseniz hatalı sonuç verecektir. Bu da size tekrar sayısının bittiğini ifade edecektir.

C++:
=INDEX(Sayfa1!$A$1:$B$1000;SMALL(IF(Sayfa1!$A$1:$A$1000=$A2;ROW(Sayfa1!$A$1:$A$1000));COLUMN(A$1));2)

Excel Vers. ve Dili
2016 İngilizce
üstadım şimdi bu formülü denedim ama çok beceremedim
şimdi ben birebir benzer dosyayı aşağıdaki linkte iletiyorum
sayfa2 de A sütununda veriler sayfa1 de birden fazla var. ve ben bu sayfa2 deki verinin karşılığına sayfa1 deki E sütunundaki,H sütunundaki ve I sütunundki verileri getirmek istiyorum sarı renk ile blokladım gelmesini istediğim sütunları

örnek vermem gerekirse sayfa2 de A2 de 1001 diye bir veri var
sayfa1 de 1001 verisi hem a3 te hem a11 de var.
şimdi sayfa2 ye bu 1001 verisinin karşısına önce sayfa1deki a3 hücresindeki 1001 verisinin E,H,I verileri bir yere gelsin istiyorum ardından a11 hücresindeki E,H,I sütunundaki veriler gelsin ve sırasıyla devam etsin bu işlem istiyorum. bilmiyorum olabilecek bir şey mi bu ya da umarım anlatabilmişimdir.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
İlk mesajınızda bu son dosyayı neden paylaşmadığınızı merak ettim açıkçası?

Yine DİZİ formüldür.

B2 hücresine uygulayıp sağa ve alta sürükleyiniz.

C++:
=EĞERHATA(İNDİS(Sayfa1!$A$1:$I$1000;KÜÇÜK(EĞER(Sayfa1!$A$1:$A$1000=$A2;SATIR(Sayfa1!$A$1:$A$1000));YUVARLA(SÜTUN()/3;0));ARA(MOD(SÜTUN();3);{0;1;2};{8;9;5}));"")

Excel Vers. ve Dili
2016 İngilizce
üstadım aslında biraz basit anlatmak istedim basit bir şekilde hallederim diye düşündüm basit bir formül yapısı ile hallederim diye düşündüm ama iş karmaşık bir yapıda olunca çıkmaza girdi.

teşekkür ederim fakat şunu sormak istiyorum. siz b2 hücresine yapın diyorsunuz ya bu formülü. B2 ve b sütunu verilerin olduğu bir sütun. bunu en son I sütununa yapsam olmaz mı acaba Sayfa2 de en son dolu sütun H sütunu sonraki sütunlar boş

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Sayfa2 B2 hücresine uygulayacaksınız.

Dizi formül haline çevirdikten sonra sağa ve alt hücrelere sürüklediğinizde listeniz otomatik oluşacak.

Excel Vers. ve Dili
2016 İngilizce
Üstadım, formülü uyguladım açıklamayı aşağıya yazdım. formülün getirdiği verilerde bir uyumsuzluk söz konusu

Sayfa1
aşağıdaki gibi

Sayfa2ye ise formülü B sütununa uyguladım b sütunundan sonra bir kaç sütun boşluk ayırdım ki diğer verilerin üstüne veri gelmesin diye.
fakat göründüğü gibi. 1001 verisi karşılığında aaaa12, 1002, aaa verillerini getirmiş yani bu veriler aslında Sayfa1 de 1000 verisinin karşısında.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
@u.L.a.s,

Mesajlarımızda ki ben genellikle aşağıdaki gibi BÜYÜK harfle belirtiyorum.

DİZİ formüldür.

Buna rağmen üyelerimiz bu konuya hiç dikkat etmiyorlar. Bu sebeple konularda gereksiz yere mesajlaşmalar oluyor. Hem sizlerin zamanı boşa gidiyor hem de bizlerin.

Excel Vers. ve Dili
2016 İngilizce
ctrl+shift + enter değil mi :( o detayı atladım üstadım çok haklısınız. tamamdır şimdi oldu.
sizlerin bilgisi bizden üstün .

çok çok teşekkür ederim emeğinize bilginize sağlık.