Bir Veriyi Çektiğimde O Verideki Alt Değerleri Görme

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 Türkçe
Merhaba arkadaşlar,

Excel de yeniyim yardımcı olursanız çok sevinirim.

Örnek verecek olursak,

Bir hücrede listeden malın cinsini seçtim diğer hücrede seçtiğim malın ebatını gösterecek bir şey yapmak istiyorum ama yapamıyorum yardımcı olur musunuz?

Excel Vers. ve Dili
Excel Vers. ve Dili:
Office 2016 TR 64 Bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
22/12/2022
Öncelikle foruma hoş geldiniz.Düşey ara,indis,yatay ara vb. arama fonksiyonları ile olur.
Sorunuzu kısa bir örnek dosya ile dosya yükleme sitelerine yükleyip linki burda paylaşırsanız daha çabuk cevap alabilirsiniz.Altın üyeliğiniz var ise doğrudan dosya yükleyebilirsiniz.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 Türkçe
Öncelikle foruma hoş geldiniz.Düşey ara,indis,yatay ara vb. arama fonksiyonları ile olur.
Sorunuzu kısa bir örnek dosya ile dosya yükleme sitelerine yükleyip linki burda paylaşırsanız daha çabuk cevap alabilirsiniz.Altın üyeliğiniz var ise doğrudan dosya yükleyebilirsiniz.
Merhaba yanıtınız için teşekkür ederim.

http://dosya.co/qkdrh9kujuta/pizza.xlsx.html örnek olarak anlatmaya çalıştım yardımcı olursanız sevinirim.

Excel Vers. ve Dili
Excel Vers. ve Dili:
Office 2016 TR 64 Bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
22/12/2022
Bu işlemin yapılışını açıklayayım.Diğerlerini ayarlarsınız:
1) G18:I18 alanı seçiniz.
2) Formül çubunun yanıda Hücre numaralarının yazdığı yere GOFRET yazınız .Yazım bittiğinde enter le çıkınız.
3) G19:I19 alanı seçiniz.
4) Formül çubunun yanıda Hücre numaralarının yazdığı yere PİZZA yazınız .Yazım bittiğinde enter le çıkınız.
5)B7 hücresine geliniz.
6)Veri doğrulama Liste seçiniz.
7)Kaynak yerine formülü kopyalayınız.
Kod:
=DOLAYLI($A$7)