Birbiri üzerinden şart.?

Excel Vers. ve Dili
2007
Öncelikle selamlar.
Benim sorunum şu:

RDS (randevulu ders sistemi) için excelde çok da kapsamlı olmayan bir tablo yapmam gerekiyor. Şimdi otomatik öğrenci isimleri numaraları dersler falan filan yazıyorum ama ders programıyla çakışmayan bir liste olabilmesi için şunu yapamıyorum:

Diyelim ki

A1 hücresine hocanın ismini yazdık.
A2 hücresine haftanın gününü yazdık. (pazartesi , çarşamba vs.)
A3 hücresine de ders saatini yazdık. (1.ders 2.ders vs...)

Aşağılara bir yerlere de "A" öğretmeninin Günlere ve derslere göre ders saati tablosu yaptım. (Ekte daha açık görünmektedir.)

Olay şu. Bir başka yerde ki bir hücreye nasıl bir formül yazmalıyım ki o hücrede:
A1'e yazdığım hocanın tablosuna gitsin, A2 ye yazdığım günün sütunu ile A3'e yazdığım ders saatinin kesiştiği yerdeki sınıf ismini yazsın.
Yani amacım bir hücreye ismini belirttiğim hocanın belirttiğim gün belirttiğim saatte hangi sınıfa dersi var, onu yazdırmak. "Eğer" ve "VE" formüllerini iç içe bayağı bir kasarak kullandım ve 1 tek hoca için 5 tane iç içe eğer kullanarak başardım. Fakat hoca sayısının 30 olduğu göz önünde bulundurulunca excel belli bir sayıdan sonrasını kabul etmiyor tek hücrede. Bunu başka şekilde başka formüllerle felan herhangi biçimde çözebilir miyim. Ya da tabloları daha efektif yazıp normal formülleri kullanarak nasıl yazarım, biçim çok önemli değil yeterki uysun.
Örneğin A1 de "Ali Hoca" varken D1 hücresinde "10mf"
A1 de "Mehmet Hoca" varken D1 hücresinde "9-a" yazmasını sağlamak istiyorum.
Ekte daha net görünmektedir. Şimdiden teşekkürler...

Ekli dosyalar

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

Kod:
=İNDİS(F:J;KAÇINCI(C1;E13:E16;0)+KAÇINCI(A1;E:E;0)+1;KAÇINCI(B1;F12:J12;0))
Bu şekilde deneyin. Yalnız A1,B1 ve C1 de yazacağınız ölçütler tablodakilerle aynı omalıdır. Örneğin B1 deki Pazartesi ile F12 ( Ptesi ) deki aynı olmadır. Yada tam tersleri aynı olmalıdır. Bu şekilde kullanacaksanız formüle ilave yapmamız gerekir buda formülü gereksiz uzatır.

.

Excel Vers. ve Dili
2007
Kardeş çok çok teşekkürler tam istediğim formül. Biraz irdeledim ama tam anlamıyla çıkaramadım o verdiğin formüllerdekilerin anlamları nedir kısaca açıklarsan çok güzel olur böylece daha fazla detaylı uygulayabilirim. Tekrar teşekkürler...

modoste

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft OFFİCE Ev ve İş 2019 TR
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
18-03-2025
çözüm için bende teşekkür ederim sayın ömer hocam