birbirine bağımlı listbox oluşturma

Excel Vers. ve Dili
2007 enterprise
merhaba,
çalıştığım firma için bir dosya yapmaya uğraşıyorum...sürücülerin, depolarımız arasında yaptıkları km leri netleştirmek için bir veri tabanına sahibim.
istediğim şey: tüm illeri listeleyebileceğim bir listbox olsun(her il tek tek) o ili seçtiğimde, hemen yanındaki sütundaki listbox, sadece o ilin ilçelerini sunsun ve ilçesinide seçtikten sonra bana mesafesini versin..
bu dosyayı her sürücü için kullandığımızda o veri tabanını kullanmak ve bahsettiğim şekilde kolaylaştırmak istiyorum..
NOT: listede il veya ilçenin ilk harfine bastığımızda o harfe gelmesi çok önemli..
Teşekkürler.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2007 enterprise
istediğimde ilçeler(depolar) arası mesafe var...
İSTANBUL B.PAŞA ----> ADANA KOZAN ...gibi o yüzden ayrı bir formülasyona ihtiyacım var.

1Al2Ver

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
64 Bit TR - Microsoft Office 365 - Win11 Home
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
04-01-2026
istediğimde ilçeler(depolar) arası mesafe var...
İSTANBUL B.PAŞA ----> ADANA KOZAN ...gibi o yüzden ayrı bir formülasyona ihtiyacım var.
Merhaba,

Ülkemizde 870 den fazla ilçe var, sizde bu ilçeler arası mesafe cetveli var mı ? Var ise, mesafe cetvelini bir dosya içine, dosyayı da foruma eklerseniz çözüm almanız kolaylaşır.

Teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2007 enterprise
Merhaba,

Ülkemizde 870 den fazla ilçe var, sizde bu ilçeler arası mesafe cetveli var mı ? Var ise, mesafe cetvelini bir dosya içine, dosyayı da foruma eklerseniz çözüm almanız kolaylaşır.

Teşekkür ederim.
ilgili veriler bende mevcut..istediğim özellikle ilçeler arası mesafeler değil, sahip olduğumuz depolar arası km var ve bu verileri bahsettiğim gibi formüle etmek istiyorum..

ayrıca bir çözüme daha çok ihtiyacım var. klasör içindeki dosyalardan istediğim satır ve sütun aralıklarındaki verileri çekmek istiyorum.(her dosyada veri aralığı aynı olduğu için belki böyle bir çözüm bulabilirim diye düşündüm)

Ekli dosyalar