Birbirine Bağlı 3 Açılır Liste

Excel Vers. ve Dili
Excel 2002
Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
15.06.2020
Herkese iyi geceler,
Örnek dosyayı formda buldum.Burda 2 adet birbirine bağlı açılır liste var.Ben üçüncü açılır listeyi eklemek istiyorum.Burda mahalle isimleri olacak.Uğraştım ama beceremedim.Yardımcı olabilirmisiniz?

Ekli dosyalar

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 ( 32 bit ) TÜRKÇE
(18.03.2020) - Uzman olduğu için tarih geçersiz oldu.
Merhaba.
Öncelikle; verilecek cevapları etkileyen bir bilgi olduğundan, profilinizdeki Ms Excel versiyon bilgisini güncellemenizi hatırlatayım.

Ekteki belgede BARAN isimli sayfaya bakınız.
.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Excel 2002
Türkçe
15.06.2020
Aslında ben profilimdeki ofisi sürümünü kullanıyorum.formda bulduğum örnek dosyayı açmak için ofis 2010 kurdum geçici olarak.sizin verdiğiniz örnek dosyayı, excel 2002 yapma şansım varmı?varsa kendi dosyama uyarlamaya çalışacağım.

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Tekrar merhaba.
Önceki cevabıma eklediğim ikinci belge xls uzantılıdır.
Sayfayı yenileyerek önceki cevabımı kontrol ediniz.
.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2002
Türkçe
15.06.2020
iyi geceler ömer hocam,
çok uğraşmama rağmen verdiğiniz ikinci örnek dosyayı kendi dosyama uyarlayamadım.İşin mantığını kavrayamadım malesef.
Kendi dosyamda 5 adet sayfa var.Kullanılacak veriler liste sayfasında.Yeşil renkli hücrelerdeki satırların birbirine bağlı olarak ilgili malzemeleri seçmesini istiyorum.Lütfen kusura bakmayın.

Ekli dosyalar

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Benim eklediğim örnek belgedeki uygulama, tek satırda işlem yapmaya uygun bir uygulama idi.
Sizin örnek belgeniz için, özel olarak zaman ayırmak gerekir gibi görünüyor.
Ayrıca; LİSTE isimli sayfanızın gerçek belgenizdekiyle aynı olup olmadığını ve listelere sonradan ekleme yapılıp yapılmayacağını netleştirmeniz gerek.
Son örnek belgeye göre; isteğiniz biraz emek istiyor ve LİSTE sayfasının durumu değişecekse, harcanacak emeğin boşa gitme ihtimali var açıkçası.

Siz, belirttiğim hususları netleştirecek şekilde açıklama yazarsınız.
Ben de söz vermiş olmayayım ancak fırsat bulursam bakmaya çalışırım.
.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2002
Türkçe
15.06.2020
ömer hocam iyi geceler,
Liste isimli sayfadaki birimi,cinsi,marka,model gibi başlıklardaki isimleri örnek olarak yazdım.Listelere sonradan ekleme yapılmayacak.Yani sutun formatı aynı isimler temsili.Size zahmet olacak.

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Benim merak ettiğim husus sütun yapısı değil, esas olarak herbir listedeki satır sayılarının ve BİRİM isimlerinin birbirinin aynısı olup olmadığı idi.
.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2002
Türkçe
15.06.2020
Birim isimleri aynı, herbir listedeki satır sayılarıda aynı.Yanlız listelerdeki satırlar başlangıçta boş olacak.Gerektikce satırdaki bilgiler doldurularak veya açılr listeden seçim yapılarak satır satır işlem yapılacak.Anladığım kadarıyla bu işlemde satır sayısı önemli.Yapılacak işlemleri tüm satırlara uygulamak lazım.