birbirine en yakın olanları filitreleme

Excel Vers. ve Dili
excel 2013
Merhabalar.

D ve E stunundaki sayıları birbirine en yakın olanları üstten aşağıya doğru listelemenin yolu varmıdır?

örnek Tayyaraga ve Vesselam rakamlarının saat farkı 7 saat (60-62 ile 46-67 deki saat farkı, diğerlerin deki farkı bularak listelemek istiyorum

fakat şu şelilde

Sheet2 de Açılır bir Filitreleme ile Tayyaraga yı seçince ona en yakından uzağa doğru isim ve saat farklarını dökerek bir liste oluşturabilme şansım var mı?

Ekli dosyalar

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Görmek istediğiniz sonucuda boş bir sayfaya ekleyip dosyanızı güncellermisiniz. Bu şekilde yardımcı olmak isteyen arkadaşlarımıza yardımcı olabilirsiniz. Sorunuzun çözümlenmeside hızlanacaktır.

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Doğru anladıysam eki inceleyin.
Not: Ekli dosyada 3 ayrı tablo var.
H : J aralığındaki 1.tablo F1 hücresinde seçilen üyenin üst ve alt zaman değerlerine göre sıralanmış hali,
O : R aralığındaki 2.tablo F1 hücresinde seçilen üyenin sonraki zaman değerlerine göre sıralanmış hali,
T : W aralığındaki 3.tablo F1 hücresinde seçilen üyenin önceki zaman değerlerine göre sıralanmış hali.
Gereksiz olanı (ilk tablo yani A : M aralığı hariç) silebilirsiniz.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
excel 2013
Merhaba Muygun Üstadım,

TAblodaki saat farklarında bir sıkıntı var sanırım, filitreleme görünüründe gerçekten çok güzel gözüküyor fakat bnm bu kadar kodun içinde kendimi kaybedeceğimden hiç ellemeden size tekrar danışmak istedim.

1. verdiğim dosyada hesaplamanın doğru vaktini gösteriyor;

proximus 3 : 43
sibercyrus 2 : 43
Toplam Süre 0D 0h 40m 00s

sizin gönderdiğiniz excelde bu 2 isim'in birbirine uzaklıkları tutmuyor ve dosyayı karıştırmamak adına tekrardan upload ediyor. 1. excel bnm örnek dosyam. 2. excel sizin göndermiş olduğunuz..

teşekkürler.

Ekli dosyalar

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Tablonuzda almak istediğiniz sonucu manuel olarak sıralasaydınız tabloyu anlamak daha kolaylaşacaktı.
Eki tekrar kontrol edin. Eğer sıralama sorunlu ise tabloyu örnekleyerek tekrar gönderin.
(örn: şu ismi seçersem tablolar şu şekilde sıralanmalı gibi olabilecek sıralamanın yapıldığı tablo)
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
excel 2013
Merhaba,
F1 stununda ki filitrelemeden seçtiğim bir isme en yakın kordinatı olanların filitrelenmesini ve saat farklarının yanında yazmasını..

teşekkürler.

Ekli dosyalar

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Syn. jemalizm;
Son tablonuzda herhangi bir yönlendirme yok (bir üst mesajda gönderdiğim tablonun aynısı)
Bundan farklı bir sonuç çıkaramam.
Eğer sıralama yanlış ise;
D ve E sütunundaki koordinatların anlamını bilmem gerekiyor.
örn. 1. sıradaki "tayyaraga" üyenize vermiş olduğunuz 60 ve 62 ne?
Bir alt satırda geçen vesselam üyenize ait 46 ve 67 koordinatlarına göre üstünlüğü yada eksikliği ne? bu fark hangi noktaya göre alınıyor. (bir sıfır noktası mı var)
Kısaca 60 ve 62 nin tabloya göre (F1 hücresinde seçilen değere göre değil) bir sayısal değeri oluşturulabilirse tabloyu F1 hücresinde seçilen üyeye göre üzerinde ve altında kalan değerler nispetinde sıralamak kolaylaşacaktır.
İyi çalışmalar.

Excel Vers. ve Dili
excel 2013
bnm gönderdiğim "Hesaplamalar" isimli excel de onun formülü vardı, sanırım gözden kaçırdınız yada daha net açıklama size yardımcı olucaktır.

üstadım.
60 60 ile 60 61 arasında ki gerçek zaman farkı 20 dakkadır.
60:60 60:62 40 dakkadır

ve bu sayısal düzen 1:1 den 99:99 a kadar gidiyor.

her 1 sayı 20 dakka atar bunun hesaplamasını geliştirebildim sadece filitrelemeyi geliştiremedim.

demek istedim. filitreden. Tayyaragayı seçtiğimde kordinatı XX:XX olduğuna göre ona en yakın kordinatların sıralanmasını ve karşılarında saat farklarının yazmasını beceremedim. mümkünmüdür onuda bilmiyorum

başka kafanıza takılan birşey var mı?

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Syn. jemalizm;
Son açıklamanızdan 2. koordinat değerleri arasındaki her bir birimin 20 dk. olduğunu anladım.
Bana ilk koordinat değerinin sayısal karşılığı gerekli.
Örn: tayyarağa' da yazdığınız ilk 60 ne? , vesselam da yazdığınız 46 nın tayyarağadaki 60 değerine oranı ne? (ikinci koordinat değerlerini hesaba katmaksızın)
eğer ikinci her bir birim 20 dakika ise birinci her bir birim saat mi?
Sizin hesaplayıcı bir birimin diğer birime olan oranını veriyor. (bundan çıkardığım sonuç sanırım tabloyu yanlış sıraladı.)
Son açıklamanız ile yapılabilecek birinci koordinat değerini tamsayı alıp ikinci koordinat değerini kesire dönüştürerek bir sayı oluşturmak ve bu sayıları sıralamak. (eğer birinci koordinat değerinin zaman olarak karşılığı alınırsa kişinin tablo koordinatı ortaya çıkar)
örn: ilk kişi yani tayyaraga 60 60 ile 60,1200 birim ise ikinci kişi vesselam 46,1340 ile kimi seçerseniz seçilen kişinin birim değerine göre yine önceki tabloda olduğu gibi öncekiler ve sonrakiler şeklinde sıralanır.
Birinci birim değeri ve birbirlerine olan oranını açıklarsanız tabloyu anlamak ve çözüm üretmek mümkün olacaktır.
İyi çalışmalar.

Excel Vers. ve Dili
2003
Merhaba

Benim de farklı bir sorum olacak excell'den pek anlamıyorum. Yapabildiğim kadarıyla işimle alakalı bir tablo oluşturdum. 7 ayrı depodan belirli oranlarda ham maddeyi karıştırıyoruz ve her deponun kendine ait değerleri var. Yüzde oranlarıyla oynamadan; istediğim değerleri belirli hücrelere yazayım uygun olan oranları(maaliyet açısından önemli) kendisi listelesin ben de ona göre seçeyim. Böyle bir şey yapmak mümkün müdür?

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2003
evet arkadaşlar cevap bekliyorum.