birçok rakamın içinden hangilerini toplarsak 80,33 rakamına ulaşabilirim?

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
Arkadaşlar merhaba bir konu üzerinde acil yardımıza ihtiyacım var ve içinden çıkamıyorum bilgisi olan paylaşırsa sevinirim. aşağıdaki dosyada 85 adet rakam var. benim istediğim bu rakamların içinden hangilerini toplarsak bize 80,33 rakamını verir. bunu bi formüle edebilirmiyiz lütfen acil yardım

Ekli dosyalar

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Bahsettiğiniz konu kombinasyon problemidir. Bununla ilgili daha önce çözüm sunulmuştur. Aşağıdaki linki incelermisiniz.

Kombinasyonları Listelemek

Excel Vers. ve Dili
Office XP
İstediğiniz çalışma ektedir. Yalnız listenizde 80,33 sayısını veren 2 sayı yoktur. Bunun yerine başka rakam verdiğinizde kodların doğru çalıştığını görebilirsiniz. Bazı sayıların toplamı küsurat hanesinden dolayı sizin yazdığınız sonucu vermeyeceğinden hem sizin elle girdiğiniz sonuç rakamını hem de kodların bulduğu sonuç rakamını virgülden sonra 2 haneye kısıtladım. Küsuratı tam girerim derseniz bu kısıtlama kaldırılabilir.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Selamlar,

Verdiğim linkteki dosya küsüratlı sayılarda çalışmadığı için örnek bir dosya hazırladım. Kullanılan makro en fazla 10'lu kombinasyonları listelemektedir.

Yalnız A sütunundaki veri sayısı arttıkça hesaplama süresi uzamaktadır. Güçlü bir sistemde denemek gerekiyor. 85 satır veride benim bilgisayarım sonuç üretemedi.

Ekli dosyalar

arda41

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel2010
Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
28-12-2030
Kombinasyon

Selamlar,

Korhan Bey başta yapmış olduğunuz çalışma için kendim ve faydalanan tüm arkadaşlar adına çok teşekkür ederim. Benim sizin çalışmanız üzerinde birkaç sorum olacak müsadenizle.

Çalışmanızı değerler sütunundaki herbir sayıyı ayrı bir sütuna ve arada "+" işareti olmadan yazacak şekilde tekrar düzenlemeniz mümkün mü

Kodlama ve excel makroda yeni olduğum için sorduğum bir soru olarakta herhangi bir yere tıklamadan aranan değeri girdiğimiz anda sonuçların yazılacağı şekilde makroyu nasıl düzenleyebiliriz.

Şimdiden çok teşekkür ederim
Saygılar, iyi çalışmalar...

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Selamlar,

Sn. arda41 forumumuza hoşgeldiniz.

Ekteki örnek dosyayı incelermisiniz.

Ekli dosyalar