Birden cok veriyi seçerek ona karşılık gelen değer

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
arkadaslar a1 hücresinde süz butonu gibi birşey olsun orda veriler olsun aaa,bbb,ccc gibi onlardan birini secince b1 hücresindede ona karsılık gelen degerler cıksın ama birden fazla yine süz butonu gibi birşey olsun ole seciyim onuda sectikten sonra c1 hüccresinede istanbul yazsın örnek olarak. Biraz karışık ekte daha geniş anlattım şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Forumda bu konuyla ilgili örnekler bulunmaktadır.

"veri doğrulama" olarak arama yapın.

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
Yalnız o nası yapılıyor bilmiyorum ekli dosyayla gönderirsen cok iyi olur.Yardımın için tesskurler simdiden.

Excel Vers. ve Dili
Office 2003/2007 Türkçe
Korhan bey iyi çalışmalar.
Benimde bi yardıma ihtiyacım olacak. İlgilenirsen çok teşekkür ederim.
öğrenmek istediğimi tam olarak açıklarsam sanırım daha kolay anlamanı sağlar.
"Elimde 3 sütundan oluşan bir tablo var. Satır sayısı 100 e yakın, bu tabloda 1.sütun Malzemenin kodunu, 2 nci sütun malzemenin adını ve özelliğini 3 ncü sütunda fiyatını belirtiyor. Ben başka bir çalışma sayfasında bir liste oluşturuyorum ve bu listede kod sütununa kodu yazdığım anda yandaki 2nci ve 3ncü sütuna az önceki bahsettiğim tablodan araştırarak o koddaki malzemenin (tabi o koddaki malzeme var ise) adını ve özelliğini 2 nci sütuna, fiyatını da 3 ncü sütuna bularak yazsın.
Bu şekilde bir formülleme için bana ne gibi bir yardımınız dokunuz acaba. Şimdiden teşekkür ediyorum.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Forumumuza hoşgeldiniz.

Sorununuzu DÜŞEYARA formülünü kullanarak halledebilirsiniz. Forumda arama yapınız.