Elimde 2 ayrı excel dosyam var. Birincisinde ürün kodları ve miktarları yer alıyor. Ama aynı ürün birden fazla yer alabiliyor.mesela BFL119104/1 kodlu ürün den bir satırda 10 tane var iken diğer bir satırda 5 tane var. Benim ihtiyacım aynı ürün kodundan olanları toplayıp tek sade bir dosya oluşturmak. iki ayrı satırda aynı kodlu ürünün yer almasını istemiyorum. Pivot kullanarak 2. bir dosya oluşturdum böylece aynı ürün kodu iki kere yinelenmeden bir sütunda ürün kodlarını topladım. sonra miktarları içinde vlookup ile diğer excel dosyasından alayım dedim ama vlookup bana dosyadaki ilk bulduğu değeri getiriyor. Mesela BFL119104/1 kodlu ürüne karşılık gelen ilk değer 10 ise sadece 10 yazıyor.
Bunları toplamasını nasıl yapabilirim? (bana BFL119104/1 kodlu ürün için 10+5 değerini getirmesini yani.)yada aynı zamanda 5 değerini de farklı bir sütunda nasıl getirtebilirim?
teşekkürler
sevil
Bunları toplamasını nasıl yapabilirim? (bana BFL119104/1 kodlu ürün için 10+5 değerini getirmesini yani.)yada aynı zamanda 5 değerini de farklı bir sütunda nasıl getirtebilirim?
teşekkürler
sevil