BİRDEN FAZLA ÇALIŞMA SAYFASINDAN DÜŞEYARA

Katılım
19 Ocak 2006
Mesajlar
7
BÝRDEN FAZLA ÇALIÞMA SAYFASINDAN DÜÞEYARA

Sayfa 7 ye , Sayfa 1,2,3,4,5,6 daki verilerin düşeyara ile getirmek istiyorum.Aradığım numara sayfa 1 de yoksa gitsin sayfa 2 den arasın,orda yoksa sayfa 3 den arasın vs. devam etsin.Bu formülü çözümlemekte yardımcı olurmusunuz.
 

mehmett

Altın Üye
Katılım
18 Mayıs 2005
Mesajlar
2,571
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 Türkçe
Ã?rnek dosya ekleyebilir misiniz?
 

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Katılım
21 Ekim 2005
Mesajlar
17,094
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
Sayın eerdem,
Bunun için hazırlanan fonksiyonun vb kodlarını aşağıda veriyorum. Ayrıca, ekteki dosyayı inceleyin.

Function DUSEYARASAYFALAR(Look_Value As Variant, Tble_Array As Range, _
Col_num As Integer, Optional Range_look As Boolean)
Dim wSheet As Worksheet
Dim vFound

On Error Resume Next

For Each wSheet In ActiveWorkbook.Worksheets
With wSheet
Set Tble_Array = .Range(Tble_Array.Address)
vFound = WorksheetFunction.VLookup _
(Look_Value, Tble_Array, _
Col_num, Range_look)
End With
If Not IsEmpty(vFound) Then Exit For
Next wSheet

Set Tble_Array = Nothing
DUSEYARASAYFALAR = vFound

End Function
 

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Katılım
21 Ekim 2005
Mesajlar
17,094
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
Sayın eerdem,
Dosyanız üzerinde uyguladım. Dosyanız ekte.
 

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Katılım
21 Ekim 2005
Mesajlar
17,094
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
Nasıl bozuluyor?
1.Numarayı yanlış giriyorsunuz.
2. Formülü aşağıa doğru kopyalamanız gerekir.

=DUSEYARASAYFALAR(A3;$A$2:$C$100;3;FALSE)
Bu formülü aşağıya doğry kopyalayınız.
 

Ali

Uzman
Katılım
21 Temmuz 2005
Mesajlar
7,897
Excel Vers. ve Dili
İş:Excel 2016-Türkçe
Sn eerdem, Sn yurttas, ın verdiği örnek çok güzel ve sorunsuz çalışıyor. Deneme sayfasındaki B3 Hücresine

=DUSEYARASAYFALAR(A3;$A$2:$C$100;3;0) yazıp aşağıda doğru çoğaltınızda verileriniz düzgün bir şekilde getiriyor.
 
Katılım
29 Kasım 2005
Mesajlar
3
BANA BİRİSİ MAKRO KULLANIMIYLA İLGİLİ YARDIMCI OLSUN LÜTFEENN
SİZİN YAZDIÐINIZ BAZI MAKROLARI KAYDEDİP KULLANMAK İSTİYORUM AMA
YAPAMIYORUM.
ARAÇLAR MENÜSÜNDEN MAKROYU AÇIYORUM AMA OLMUYOR
 
Katılım
15 Eylül 2005
Mesajlar
103
bu konu ile ilgili birşey sormak istiyorum.
bu macro yu kullandığımda tüm sayfalarda arama yapıyor. peki ben sayfa3'te aramasın diyebilirmiyim. yada sadece sayfa 1de sayfa2 de sayfa 4 te ara diyebilirmiyim????
 

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
13 Ekim 2004
Mesajlar
16,057
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
bu macro yu kullandığımda tüm sayfalarda arama yapıyor. peki ben sayfa3'te aramasın diyebilirmiyim. yada sadece sayfa 1de sayfa2 de sayfa 4 te ara diyebilirmiyim????
Elbette diyebilirsiniz, bunun için kod içinde bir if komutu ile şart oluşturursunuz, örneğin.

[vb:1:1e2a0dc881]for a=1 to sheets.count
if sheets(a)name<>"Sayfa3" then
.
.Kodlarınız
.
end if
next[/vb:1:1e2a0dc881]
 
Katılım
3 Temmuz 2005
Mesajlar
306
Excel Vers. ve Dili
excel 2021 tr
Sayın leventm, verdiğiniz kodları fonksiyona uyarlayamadım. Sadece belirtilen sayfalarda arama yapsın. Diğer sayfalarda yapmasın.
 
Üst