Birden Fazla Fonksiyon Sıkıntım Var.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Excel Vers. ve Dili
Türkçe Excel 2010 TR ve 2016 TR versiyonu.
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
27.01.2020
Hayırlı akşamlar. Ekte gönderdiğim dosyanın Açıklama sayfasında sorunlarımı anlattım. Yardımlarınızı bekliyorum. Bir tanesi, çoklu EĞER ve çoklu EĞER(VE fonksiyon ile formül oluşturamadım. Diğerlerini uzun uzadıya anlatmak sıkıntı olur. Lütfen, Allah Rızası için yardım edin. Şimdiden çok teşekkür ederim. Allah'a emanet olun.

Ekli dosyalar

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Merhaba,

1. sorunuzdaki ay isimlerine göre sonuç üretecek kontrol formülü hangi hücreye yazılacak?

2. sorunuz için boş olan satırlar makro kontrolü ile gizlenebilir. Bu şekilde yer değiştirmesini istemediğiniz satırlarda yerinde dururlar.

3. sorunuz içinde HAYIR seçeneğine göre koşullu biçimlendirme ile beyaz renge boyanarak gizleme efekti verilebilir. Silmek tablo yapınıza göre riskli olacaktır.

Excel Vers. ve Dili
27.01.2020
Merhaba,

1. sorunuzdaki ay isimlerine göre sonuç üretecek kontrol formülü hangi hücreye yazılacak?

2. sorunuz için boş olan satırlar makro kontrolü ile gizlenebilir. Bu şekilde yer değiştirmesini istemediğiniz satırlarda yerinde dururlar.

3. sorunuz içinde HAYIR seçeneğine göre koşullu biçimlendirme ile beyaz renge boyanarak gizleme efekti verilebilir. Silmek tablo yapınıza göre riskli olacaktır.
Merhaba. Üstadım sorunu çözdük. Çok teşekkür ederim. Allah'a emanet olun.

Excel Vers. ve Dili
27.01.2020
Dosyanız ektedir
Üstadım hayırlı akşamlar. Dosyayı inceledim. Sanırım makroda eksiklik var. Örneğin Diğer İdari Para Cezaları boş olduğu halde 800 ile 805 satırları duruyor. Birde KDV Tevkifatı seçeneği Hayır olduğu halde yerinde duruyor. Ancak yine de çok teşekkür ederim. Allah razı olsun. Turist Türk Nick Name sahibi üstadımız dosyayı gerçekten mükemmel ötesi dahilikte düzenlemiş. Allah insanlara yardımcı olan herkesten olsun. Allah'a emanet olun.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...