Birden fazla hücre içeriğini karşılaştırmak.

Excel Vers. ve Dili
2007 Eng
Selam arkadaşlar, forumunuzu inceledim gerçekten çok güzel bilgilerle dolu. Benim sormak istediğim bir soru var.

A1 hücresinden D1 hücresine kadar bulunan hücreler içerisinde "Yes" veya "No" değerleri bulunuyor. Eğer bu 4 hücre içinde de "Yes" değeri varsa E1 hücresine "Yes" yazılsın. Eğer değilse "No" yazılsın. Acaba böyle bir fonksiyon yapılabilir mi? Forumda baktım ama herhangi bir döküman göremedim. Belki de doğru keywordleri girmemiş olabilirim.

Teşekkürler.

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
.

Kod:
=IF(AND(A1="Yes";A1=B1;B1=C1;C1=D1)=TRUE;"Yes";"No")
deneyin.

.

Excel Vers. ve Dili
2007 Eng
Çok teşekkürler:) Bana rica etsem mantığını açıklayabilir misiniz? Mesela ben şöyle yapıyordum. =if(a1=b1=c1=d1;"yes";"no")

Bu hata veriyordu. Sizce tam olarak nerde yanlış yapıyorum?

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
Çok teşekkürler:) Bana rica etsem mantığını açıklayabilir misiniz? Mesela ben şöyle yapıyordum. =if(a1=b1=c1=d1;"yes";"no")

Bu hata veriyordu. Sizce tam olarak nerde yanlış yapıyorum?
.

a1=b1=c1=d1 diye bir yazım şekli yok. Eşitlikleri / Eşitsizlikleri AND / OR ile bağlamak gerekir.

=AND(A1=B1;B1=C1;C1=D1) şeklinde yazarsak, hücre içindekiler eşit ise TRUE, değilse FALSE sonucu üretilir.

Oysa bizden istenen hücre içerikleri "Yes" ise TRUE değilse FALSE sonucu üretilsin.

Bıu nedenle formülümüz:

=AND(A1="Yes";A1=B1;B1=C1;C1=D1) olmalıdır.

Bu formül sonucu TRUE veya FALSE çıkar. İstenilen ise TRUE ise "Yes" değilse "No" sonucunu üretsin.

Böylece formül:

=IF(AND(A1="Yes";A1=B1;B1=C1;C1=D1)=TRUE;"Yes";"No")

olur.

Ali

Uzman
Excel Vers. ve Dili
İş:Excel 2016-Türkçe
Alternatif

=IF(COUNTIF(A1:D1;"Yes")=4;"Yes";"No")

.

Excel Vers. ve Dili
2007 Eng
Çok teşekkür ederim arkadaşlar. Çok yardımcı oldunuz.