• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

birden fazla koşullu formü

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
Değerli arkadaşlar çözemediğim bir konu hakkında yardımlarınıza ihtiyacım var. Eklemiş olduğum örnek tabloda gerekli açıklamaları yazdım. Vakit ayırabilecek bir akadaşımız var ise çok memnun olurum. Saygılarımla,

Ekli dosyalar

Sorununuzu çözmek için ayırtedici benzersiz bir veriye göre arama yaptırmak zorundasınız. Sizin formülünüz A ve B sütunları Özet sayfasındaki A ve B ile aynı olanların toplanması üzerine kurulmuş. Dolayısıyla ikisinde de aynı olanların toplanmasını siz istemişsiniz. Eğer Ayrı ayrı göstermek istiyorsanız, tamamen benzersiz olan bir sütuna göre formülü düzenlemelisiniz. Bu formüle ilave edilebilecek benzersiz sütun hangisi?

Aslında amacım orada toplamak değil. Kıritere göre rapor bakiyesi shettinden bazı bilgileri almak istiyorum. Ben çözüm olarak bu formülü kurdum. Fakat bazı hesaplarda sorun yaşadım. Çünkü belirtmiş olduğum kiritere bazı günlerde birden fazla hesap uyabiliriyor ve toplayarak getiriyor. SumIf haricinde başka hangi fonksiyonu kullanabilirim acaba?

Belirttiğim gibi formülünüz aynı olanların toplamını almak üzere kurulmuş. Benzersiz bir sütuna göre şart belirlerseniz daha uygun olur.

Ancak sorununuzun çözümü için dosyada ne yapmak istediğinizi bize anlatırsanız biz çözüm bulmaya çalışırız. Yani şu sütunda şu bilginin görülmesini istiyorum şeklinde açıklarsanız daha iyi olur.

Yusuf Bey ilginiz için teşekkür ederim. Yapmak istediğimi tablo içinde açıklamaya çalıştım. Umarım kendimi ifade edebilmişimdir. Tekrar teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Biraz anladım ama üçüncü şart oalrak koyacağımız vergi tutarı da benzersiz olmayabilir. Aynı vergi tutarı denk geldiğinde yine problem olacaktır.

G10'daki matrah için aşağıdaki formülü kullanabilirsiniz:

=ÇOKETOPLA('Rapor Bakiyesi'!F:F;'Rapor Bakiyesi'!A:A;'Rapor Bakiyesi Özet'!A10;'Rapor Bakiyesi'!B:B;'Rapor Bakiyesi Özet'!B10;'Rapor Bakiyesi'!C:C;'Rapor Bakiyesi Özet'!C10;'Rapor Bakiyesi'!H:H;'Rapor Bakiyesi Özet'!F10)

Hesap no içinse aşağıdaki formül uygundur:

=ÇOKETOPLA('Rapor Bakiyesi'!D:D;'Rapor Bakiyesi'!A:A;'Rapor Bakiyesi Özet'!A10;'Rapor Bakiyesi'!B:B;'Rapor Bakiyesi Özet'!B10;'Rapor Bakiyesi'!C:C;'Rapor Bakiyesi Özet'!C10;'Rapor Bakiyesi'!H:H;'Rapor Bakiyesi Özet'!F10)

Sizde de gülen surat çıkıyorsa gülen surat yerine : ve D yazın.

Yusuf Bey ilgi alaka ve yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Yazdığınız formül sanırım işimi görecek. Dediğiniz gibi aynı rakamlar denk gelir ise biraz dikkat etmem gerekecek. Tekrar teşekkür edeyim.

Geri