Birden fazla koşullu formül yardımı

Excel Vers. ve Dili
2003
Merhaba arkadaşlar istatistik amaçlı çalıştığım tabloda birden fazla koşula bağlı fonksiyon oluşturmam gerekiyor işin içinden çıkamadım ekli dosya içinde detaylı anlatım mevcut yardımlarınızı rica ediyorum.

Ekli dosyalar

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Tablonuzdaki anlatımınızdan çıkardığım anlam doğrultusunda birkaç düzenleme yaptım.
Eki inceleyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2003
Sn Muygun öncelikle ilginiz için çok teşekkür ederim
tablonun soldaki bölümü tam istediğim gibi
sağdaki bölümde istediğim şey örnek verecek olursak Metin 4 yazan sütunun altındaki satıra (mavi bölge) sizin son halini verdiğiniz H sütununda sıralanan metin 4 143 gibi çıkan değerleri A sütunundaki kodlarla karşılaştırıp kodların sayısını bulmak, ancak benzersiz olması ve aynı koddan birden fazla olması drumumda sayım sonucu 1( mesela 3 adet 143 varsa sayım sonucu 1 olmalı, yani 143, 143, 143 ,145,145 ,151 gibi sayılar olduğunda Metin 4 yazan mavi renli hücreye 3 yazmalı)

Son düzenleme:

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Eki tekrar deneyin.
Not:Örnek tablonuzu oluştururken mesela noktalarını ve olası sonuçları tablonuza yansıtırsanız sorunun anlaşılması ve çözüm üretme noktasında ifadeden daha fazla yardımcı olacak, ayrıca uygulanan formüllerin ve tablodan beklenenlerin doğruluğunu test etmek kolaylaşacaktır.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2003
Merhaba arkadaşlar
öncelikle "muygun" hocama teşekkürlerimi iletiyorum hazırlamaya çalıştığım tabloda çözüme kavuşturulması gereken ayrıntı var dosyayı son haliyle ekliyorum dosya içinde detaylı anlatım mevcut ilginize çok teşekkür ediyorum

Ekli dosyalar

Emir Hüseyin Çoban

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 Tr - Win10 x64
Sorunu yanlış anlamadıysam,

Kod:
L11 için  =EĞERSAY(D7:D19;"=1")

L13 için  =EĞERSAY(D7:D19;"=0")

L15 için  =EĞERSAY(D7:D19;"=h")
ilgili hücrelere bu formülleri uygulatmak sorunu çözecektir.

Excel Vers. ve Dili
2003
sn hüseyincoban öncelikle ilginize teşekkür ederim ancak yazmış olduğunuz fomül sütundakilerin tamamın sayıyor benim isteğim ise eşleşen hücrelere karşılık gelenlerin sayılması.

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Eğer tablodaki L9:S9 aralığına kadar yapılan işlem doğru ise kalan istedikleriniz için eki inceleyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2003
sn muygun çok teşekkür ederim şu haliyle sorun gözükmüyor elinize beyninize sağlık