Merhaba arkadaşlar istatistik amaçlı çalıştığım tabloda birden fazla koşula bağlı fonksiyon oluşturmam gerekiyor işin içinden çıkamadım ekli dosya içinde detaylı anlatım mevcut yardımlarınızı rica ediyorum.
Sn Muygun öncelikle ilginiz için çok teşekkür ederim
tablonun soldaki bölümü tam istediğim gibi
sağdaki bölümde istediğim şey örnek verecek olursak Metin 4 yazan sütunun altındaki satıra (mavi bölge) sizin son halini verdiğiniz H sütununda sıralanan metin 4 143 gibi çıkan değerleri A sütunundaki kodlarla karşılaştırıp kodların sayısını bulmak, ancak benzersiz olması ve aynı koddan birden fazla olması drumumda sayım sonucu 1( mesela 3 adet 143 varsa sayım sonucu 1 olmalı, yani 143, 143, 143 ,145,145 ,151 gibi sayılar olduğunda Metin 4 yazan mavi renli hücreye 3 yazmalı)
Merhaba;
Eki tekrar deneyin.
Not:Örnek tablonuzu oluştururken mesela noktalarını ve olası sonuçları tablonuza yansıtırsanız sorunun anlaşılması ve çözüm üretme noktasında ifadeden daha fazla yardımcı olacak, ayrıca uygulanan formüllerin ve tablodan beklenenlerin doğruluğunu test etmek kolaylaşacaktır.
İyi çalışmalar.
Merhaba arkadaşlar
öncelikle "muygun" hocama teşekkürlerimi iletiyorum hazırlamaya çalıştığım tabloda çözüme kavuşturulması gereken ayrıntı var dosyayı son haliyle ekliyorum dosya içinde detaylı anlatım mevcut ilginize çok teşekkür ediyorum
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.