Birden Fazla Kriteri Saydırma

Excel Vers. ve Dili
MS Excel 2010
Merhabalar,

Ekteki dokümandaki sorum ile ilgili bana yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Örnek olsun diye kısa bir tablo yaptım. Tablonun yanında da belirttiğim gibi bir özet çıkartmak istiyorum listeden. Eğitim tiplerine ve bölgelere göre nasıl saydırabilirim?

Yardımcı olursanız sevinirim.

Teşekkürler

Ekli dosyalar

İ

İhsan Tank

Misafir
Merhabalar,

Ekteki dokümandaki sorum ile ilgili bana yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Örnek olsun diye kısa bir tablo yaptım. Tablonun yanında da belirttiğim gibi bir özet çıkartmak istiyorum listeden. Eğitim tiplerine ve bölgelere göre nasıl saydırabilirim?

Yardımcı olursanız sevinirim.

Teşekkürler
merhaba
H8 hücresine
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(($D$3:$D$1000=$G8)*($E$3:$E$1000=H$7)+0)
bu formülü yazın ve sağ'a ve aşağıya doğru çekin

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Formül içinde oluşan mantıksal veriyi sayısala çevirmek için kullanılmaktadır. +0 yerine *1 yazarakta kullanabilirsiniz.

Excel Vers. ve Dili
MS Excel 2010
Değerli arkadaşlar,

Çok teşekkür ederim.

Gerçekten işime çok yarayan bir formuldü.

Yardımlarınız için tekrar teşekkürler

Excel Vers. ve Dili
excel 2016
Selamlar,

Formül içinde oluşan mantıksal veriyi sayısala çevirmek için kullanılmaktadır. +0 yerine *1 yazarakta kullanabilirsiniz.
Sayın Korhan bey!!! izahatınız için teşekkürlerimi arz ederim.dün başka bir konuda bu husus ile ilgili bir sorum olmuş idi.cevabını bulmuş oldum.
bu noktada bir sorum olacaktı o da şudur;+0 yada --(iki eksi) kullanımı aynı amaca mı hizmet eder saygılar!!!

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Sn. Ayşavkı,

Evet (--) bu sembollerde aynı işlevi görmektedir. Zaten Sn. yurttas beyin bu konuyla ilgili güzel bir makalesi vardı. İncelermisiniz.

(--) İki Eksi İşaretenin Formülde Kullanılması

Sayın Korhan bey!!! izahatınız için teşekkürlerimi arz ederim.dün başka bir konuda bu husus ile ilgili bir sorum olmuş idi.cevabını bulmuş oldum.
bu noktada bir sorum olacaktı o da şudur;+0 yada --(iki eksi) kullanımı aynı amaca mı hizmet eder saygılar!!!

Excel Vers. ve Dili
excel 2016
Merhab Sayın korhan Bey!!! izahatınız için şükranlarımı arz ederim.ayrıca sayın yurttaş uzmanımada buradan saygılarımı ifade etmek isterim. sayın yurttaş uzmanımın konu ile ilgili makalesini defaat ile inceledim; kendi adıma benim gibi excel konusunda acemi olunduğu vakit aynı işlevi görsede bazı özellikler yeni bir şey imiş gibi zannediliyor.değerli uzmanlarımızın bu tarz kısa ipucu niteliğindeki açıklamaları bir çok sorunu kendiliğinden çözüyor.izahatınız için tekrar teşekkür ederim. saygılar!!!