Birden Fazla Sıralama Yapma

Katılım
5 Mart 2005
Mesajlar
3
10 sutundan olusan verilerim var, bunları sıralamak istiyorum ama excel üc sıralamaya izin veriyor. Sıralamayı nasıl çoğaltabilirim
 

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
13 Ekim 2004
Mesajlar
16,057
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
VBA ile yapabilirsiniz. Aşağıdaki kod sıralama yapar,sıralama yapılacak aralığı ve sıralama yapılacak başlıkların önceliğini kendinize göre belirleyin.
[vb:1:a23ac81239]Range("A1:L50").Sort Key1:=Range("A1"), Key2:=Range("B1") ,Key3:=Range("C1")............
[/vb:1:a23ac81239]
 

Hüseyin

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
2 Haziran 2004
Mesajlar
3,541
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 - Türkçe
Macrosuz öneri;

Sıralama komutu bir önceki sıralamayı kendi içinde bozmaz.

Ã?rneğin 4 sütuna göre sıralama yapmak istiyorsanız
1. A sütunu
2. F sütunu
3. D sütunu
4. H sütunu.

Bu durumda sıralama işlemini tek tek ters sırada yaparak istediğiniz sonuca ulaşırsınız.

Yani ilk sıralama H sütununa göre sonra D sonra F ve en son A sütununa gire sıralama yaparsanız doğru sonuca ulaşırsınız.
Bu örneği istediğiniz kadar artırabilirsiniz.
 
Üst