Birisi Bilgilerimi mi Çalıyormuş Acaba :)

Excel Vers. ve Dili
Excel 2016 Türkçe
Arkadaşlar Exceldeki sürekli kullandığım dosyamı açtım. Menüyü inceliyordum ki şöyle bir şey gördüm.

Dosya / Düzen / Bağlantılar ı

tıkladığımda Bağlantılar penceresi çıktı. Bu pencerede Kaynağı aç düğmesini de tıklayınca

E:\YEDEKLER\DÖNER SERMAYE\2005 DÖNER\SMMAT.XLS

bulunamadı. diye bir yazı çıkıyor. Ne bilgisayarımda E diski var. Ne Döner Sermaye isimli bir klasörüm var. ne de SMMAT.xls diye bir excel dosyam var. Yukarıdakilerin benimle hiç bir ilgisi yok.

Soru 1: Birisi excel bilgilerimi mi çalıyormuş :)

Soru 2: Bu bağlantılar menüsü nerelerde kullanılır.

Soru 3: Bu kaynağı nasıl silerim.

Not: Başka bir excel dosyamı açtığımda böyle bir menü ile karşılaşmıyorum. Hatta bağlantılar menüsü bile açılamayacak halde. (Özellik itibariyle)

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
Arkadaşlar Exceldeki sürekli kullandığım dosyamı açtım. Menüyü inceliyordum ki şöyle bir şey gördüm.

Dosya / Düzen / Bağlantılar ı

tıkladığımda Bağlantılar penceresi çıktı. Bu pencerede Kaynağı aç düğmesini de tıklayınca

E:\YEDEKLER\DÖNER SERMAYE\2005 DÖNER\SMMAT.XLS

bulunamadı. diye bir yazı çıkıyor. Ne bilgisayarımda E diski var. Ne Döner Sermaye isimli bir klasörüm var. ne de SMMAT.xls diye bir excel dosyam var. Yukarıdakilerin benimle hiç bir ilgisi yok.

Soru 1: Birisi excel bilgilerimi mi çalıyormuş :)

Soru 2: Bu bağlantılar menüsü nerelerde kullanılır.

Soru 3: Bu kaynağı nasıl silerim.

Not: Başka bir excel dosyamı açtığımda böyle bir menü ile karşılaşmıyorum. Hatta bağlantılar menüsü bile açılamayacak halde. (Özellik itibariyle)

merhaba
1- kimse bişey çalmıyor, rahat olun.
2- dosyanız cd üzerinde bir dosyaya başvuruyor, oradan bilgi alıyor. (artık alamıyor)
3- bağlantıyı silmek için: düzen / bağlantılar / bağlantıyı kes

bunu yeni keşfetmiş olmanız ilginç, daha önceden neden haberdar olmadınız?
araçlar / seçenekler / düzen / otomatik bağlantıları güncelleştirmek için sor
bu onay kutusu işaretli değil mi?

bağlantıyı kesmeden önce hangi hücrede hangi bilgiyi aldığını kontrol etseniz iyi olur.
araçlar / seçenekler / görünüm / formüller
onay kutusunu işaretlerseniz hangi hücrede hangi formül var görebilirsiniz.
ya da bağlantılı hücreleri bulup işaretleyen bir makro sitede olacak, araştırınız.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2016 Türkçe
Değerli uzmanamele, bağlantıyı kes seçeneği yok, acaba Office 2000 kullandığım için olabilir mi?