Birleşik satır ve sütunlar

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office Exel
Herkese iyi günler iyi forumlar dilerim.
Öncelikle ben exel'i zayıf biri olarak size derdimi exel'den uzak ilkel bir dille anlatmak durumundayım. Şimdiden bu konuda affınıza sığınarak dilim döndüğünce anlatmaya çalışacağım:)
Çalışmakta olduğum işyerinde böyle birşeyle karşılaştım. Bu tablonun içeriği boşaltılmış halidir. Tablo içerikle dolu ve benim o içerikleri kopyalamam gerekiyor. Fakat her kutu birden çok sütun ve satırdan oluşuyor. Gördüğünüz gibi bir kutuda çok sayıda sütun satır olduğundan, tabloyu kopyalayıp başka bir yere alamıyorum. Yapmak istediğim şey içeriğini sağlıklı bir şekilde çoklu olarak kopyalamak. Verileri teker teker el ile almakta çok zaman alıyor. Acaba bunun bir yolu varmıdır?

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office Exel
Resmini paylaştığım tablodaki verilerin bi kısmını başka bir tablo altında alt alta sıralamak istiyorum. Bunun için bu tablodan istediğim veriyi kopyalayıp, başka bir tablo içinde alt alta yapıştırarak bir veri deposu oluşturmak istiyorum. Veya sizlerin değerli yorumları ışığında daha güzel bir çözüm bularak uygulamak istiyorum. Sorunumsa şu; Resimde gördüğünüz gibi, bir kare içinde çok sayıda sütun olduğundan, yapıştırdığım tablonun düzeni bozuluyor. En kestirme yoldan ne yapabilirim? Bana zaman ayırıp yardım etmek isteyen herkese ve tüm forum üyeleri üstadlara selam olsun. Herkese hayırlı günler hayırlı forumlar diliyorum. Şimdiden teşekkürler.

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office Exel
Arkadaşlar bilgisi olan yok mu? Veya bu tabloyu içeriği dağılmadan xml'e çevirme şansımız varmıdır? Derdimi tekrar dile getireyim.. Bu tablo içerisindeki bazı verileri farklı bir dosya içerisinde depolamam gerekiyor. Bu tablodan kopyalayıp yapıştır yaptığımda satır boşluklarından dolayı içerik dağıldığı için farklı bir metoda ihtiyacım var. Lütfen bilgisi olan yardımcı olursa çok sevinirim. Belki manisa izmir çevresinden birisi yardım eder. Yemek ısmarlar çay söylerim:) Çok ihtiyacım var. Yardımlarınızı bekliyorum.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Merhaba,

Dosyanızı eklerseniz verilerin makro ile başka bir sayfaya depolanması sağlanabilir.

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office Exel
Merhaba Korhan bey;

https://www85.zippyshare.com/v/oWsSStyB/file.html

Elimdeki dosyanın bazı bilgilerini farklı bir tablo üzerinden sisteme girmem gerekiyor. Veya; bu dosyayı xml çevirip sisteme kolaylıkla girebilirim. Şimdiden teşekkür ediyorum ilginiz için. Sağolun.

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office Exel
Kısacası amacımız bu tabloyu olduğu gibi temiz bi şekilde xml dosyasına çevirmek veya bu tabloyu düşeyara kullanılabilecek duruma getirmektir hocam.