kril alfabesi ile gramer ve dil eğitimi üzerine bir çalışma yapıyorum ve cidden kafamı karıştıran , forumu allak bullak etmeme rağmen bulamadığım bir sorunum var yardımcı olabilirseniz müteşekkir olacağım .
sorunum kısaca şu :
a çalışma sayfasındaki
a1 b1 c1 .... hücrelerindeki harfleri , b çalışma sayfasında herhangi bir hücrede birleştiriyorum ;
ama üzerinde çalıştığım dilin kuralları gereği ; mesela birleştirilen kelimede i ve e yanyana gelirse ... ie şeklinde değil , i nin görmezden gelinip sadece e şeklinde görünmesini istiyorum .
bir de buna benzer olarak ; birleştirilen kelimenin içinde mesela ia yanyana geldiyse bununda "ya" olarak gözükmesini istiyorum .
bunu en kolay ne şekilde halledebilirim ? şimdiden çok teşekkür ederim .
sorunum kısaca şu :
a çalışma sayfasındaki
a1 b1 c1 .... hücrelerindeki harfleri , b çalışma sayfasında herhangi bir hücrede birleştiriyorum ;
ama üzerinde çalıştığım dilin kuralları gereği ; mesela birleştirilen kelimede i ve e yanyana gelirse ... ie şeklinde değil , i nin görmezden gelinip sadece e şeklinde görünmesini istiyorum .
bir de buna benzer olarak ; birleştirilen kelimenin içinde mesela ia yanyana geldiyse bununda "ya" olarak gözükmesini istiyorum .
bunu en kolay ne şekilde halledebilirim ? şimdiden çok teşekkür ederim .