birleştirilmiş hücrelerde filtreleme sorunu

Excel Vers. ve Dili
2003 ingilizce
Merhaba,
Konu hakkında bir adet başlık mevcut ancak benim sorunuma çözüm olmuyor.
http://www.excel.web.tr/showthread.php?p=465626

Ekteki dökümanda supplier ve description olan sütunlarda şu andaki haliyle süzme yapılabiliyor. Ancak merge(hücreleri birleştirme) kaldırılıp tekrar konursa çalışmıyor. Her satıra yazmak beni için çözüm değil malesef. Dosya bana gönderildiğinde çalışır halde geldi. Benim ilk üç satırı group yapıp alttaki 3 satırı görmem lazım. Mesela 4-5-6 gruplanıcak. 7-8-9 görünecek. Bu haliyle yapılıp filtreleme kullanılmak istendiğinde çalışmıyor. bütün satırları getiriyor. Garip bir şekilde eğer hüçreleri birleştir (merge) ortadan kaldırılırsa bütün satırlara yazılı olarak geliyor.Bunu nasıl yaptıklarını bulamadım. Normalde hücreler birleştirilirse en üst ve soldaki bilgi kalır ve geriye aldığında da tek bir hücre dolu olur. Bunu nasıl başarmış olabilirler? Her türlü yöntemi denedim ama ben başaramadım.. Umarı derdimi anlatabilmişimdir. Yardımcı olursanız sevinirim.

Ekli dosyalar

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Evet ilginç bir uygulama olmuş. Normal şartlarda bu görüntüye sahip bir tabloya filtre uyguladığınızda veriler sadece bir satır olarak görüntülenir.

Nasıl yapılmış olabilir diye araştırırken aşağıdaki yöntemi uyguladığımda olumlu sonuç aldım.

Boş bir excel sayfası açın.
A1 hücresine "BAŞLIK" yazın.
A2:A6 hücre aralığına "AAAAA" yazın.
A7:A11 hücre aralığına "BBBBB" yazın.
A12:A17 hücre aralığına "CCCCC" yazın.

Daha sonra başka boş bir alanda 5 hücreyi seçip birleştir ve ortala işlemini yapın. Bu alanı kopyalayın.
A2:A17 hücre aralığını seçin. Seçili alan üzerinde sağ klik-özel yapıştır menüsünü açın.
BİÇİMLERİ seçeneğini seçip işlemi tamamlayın.
Son olarak A sütununu dikeyden ortalatırsanız aynı görüntüyü elde etmiş olursunuz.

Artık filtre uyguladığınızda istediğiniz sonucu alabilirsiniz.

Excel Vers. ve Dili
türkce 2007
Selam Korhan kardeş. Dediğini uyguladım ama başarılı olmadı. Örnek dosya gönderebilirmisin ?

Excel Vers. ve Dili
türkce 2007
Bide bu işlem çok uzun.Week 15 Vase Forecast dosyasında bunu her kim yaptıysa bence başka bir yol ile yapmıstır diye düşünüyorum.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Ekteki örnek dosyayı incelermisiniz.

Not: Eğer başka bir yolla yapılmışsa bende öğrenmek isterim.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
türkce 2007
Tşkler Korhan. Bilgilendirelim bir birimizi eğer her hangi bir kolay yol bulursak.
tşkler.

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
merhaba,

konu bayaa eski ama bu sorunla karşılaşan arkadaşlar için benim bulduğum çözümü paylaşmak istedim.

Korhan beyin aşağıdaki çözümünden yola çıkarak daha pratik ve sonraki satırlara kopyalanması daha rahat olması açısından şu şekilde yapılabilir;
A2:A6 arasına AAAAA yazmak yerine sadece A2 hücresine AAAAA yazılıp diğer hücreler A3=A2, A4=A2, A5=A2, A6=A2 şeklinde yazılır ( yada =$A$2 yazılıp aşağıya doğru çekilir), diğer gruplar ya da yeni eklenecek her 5 li grup için bu formüller kopyalanır ve diğer aşamalar aşağıdaki gibi tamamlanırsa daha hızlı ve pratik bir çözüm olmuş olur

selamlar
Hakan

Selamlar,

Evet ilginç bir uygulama olmuş. Normal şartlarda bu görüntüye sahip bir tabloya filtre uyguladığınızda veriler sadece bir satır olarak görüntülenir.

Nasıl yapılmış olabilir diye araştırırken aşağıdaki yöntemi uyguladığımda olumlu sonuç aldım.

Boş bir excel sayfası açın.
A1 hücresine "BAŞLIK" yazın.
A2:A6 hücre aralığına "AAAAA" yazın.
A7:A11 hücre aralığına "BBBBB" yazın.
A12:A17 hücre aralığına "CCCCC" yazın.

Daha sonra başka boş bir alanda 5 hücreyi seçip birleştir ve ortala işlemini yapın. Bu alanı kopyalayın.
A2:A17 hücre aralığını seçin. Seçili alan üzerinde sağ klik-özel yapıştır menüsünü açın.
BİÇİMLERİ seçeneğini seçip işlemi tamamlayın.
Son olarak A sütununu dikeyden ortalatırsanız aynı görüntüyü elde etmiş olursunuz.

Artık filtre uyguladığınızda istediğiniz sonucu alabilirsiniz.