birleştirilmiş hücrelerde formul

Excel Vers. ve Dili
2003 tr
Arkadaşlar, mesala B:B sütununda aşağı doğru bir üstten değer alarak devam eden formul var ancak diyelim ki B5 B6 B7 hücrelerini birleştirdim, bu sefer B8 hücresindeki formul B7 başvurduğu için B7 de de hücre birleştiğinden hücre boş olduğu için problem çıkıyor.Bunun bir çözümü var mı.

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 ve türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
05.07.2020
mertbey merhaba,

örnek bir dosya eklerseniz çözüm daha çabuk ve daha anlaşılır olacaktır.

Excel Vers. ve Dili
2003 tr
örnek dosya ekte arkadaşlar yanlız yazmayı unuttuğum bişey var birleştirilen hücreler b5 b6 b7 örnek olarak yazdım yenine göre b8 b9 veya b20 b21 b22 veya beya b40 b41 b42 b43 gibi birleştirmeler oluyor

Ekli dosyalar

Mahir64

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2013-Türkçe
Excel 2016-Türkçe
Arkadaşlar, mesala B:B sütununda aşağı doğru bir üstten değer alarak devam eden formul var ancak diyelim ki B5 B6 B7 hücrelerini birleştirdim, bu sefer B8 hücresindeki formul B7 başvurduğu için B7 de de hücre birleştiğinden hücre boş olduğu için problem çıkıyor.Bunun bir çözümü var mı.
Merhaba,

Örnek olmadığı için farazi bir çözüm.
Kod:
=KAYDIR(Sayfa1!$B$5;SATIRSAY($C$1:C1)*3-3;0)

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Merhaba,

Normalde aşağıdaki formül işinizi görür. Fakat bu formülü alt hücrelere kopyalamak istediğinizde birleştirilmiş hücre adetleri eşit olmadığı için sorun yaşayacaksınız. Birleşmiş hücrelerle dinamik olarak çalışmak çok zordur.

Kod:
=A2+ARA(2;1/(B$1:B1<>"");B$1:B1)
Benim size tavsiyem eğer bu şekilde kullanmaya mecbursanız ilk olarak B sütunundaki birleştirmeleri kaldırın.

Daha sonra üstteki verdiğim formülü B2 hücresine uygulayın ve alt hücrelere ihtiyacınız kadar sürükleyin. Daha sonra B sütunundaki hücre birleştirmelerini elle tekrar yapın.

Elle birleştirme işlemini makro ile otomatikte yapabilirsiniz.

Excel Vers. ve Dili
2003 tr
Korhan hocam süpersin yaa çok teşekkür ederim.Çok sağ olun

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
2010 türkçe
arkadaşlar daha öncede yazdım. office 2010 kullanıyorum. excel sayfa 1 de birleştirilmiş bir hücrem var ve bunun içine bir metin yazıyorum, sonra bu yazdığım metni sayfa 2 de bulunan başka bir birleştirilmiş hücreye aktarmak için formül yazıyorum. ancak malum birleştirilmiş hücrelerde bu nedenden dolayı hata veriyor bunu yapabileceğim bir makro ya da formül var mıdır. NOT: daha önce başka bir forumdan bir makro kod bulmuştum ancak o da hata verdi. araştırdığımda office 2010 uyumlu değilmiş başka bir office sürümü içinmiş (office 2003 gibi) olmadı çalışmadı. yardımda bulunacak ustalarım var ise memnun olurum.

Excel Vers. ve Dili
türkce 13
merhabalar bu verdğiniz =A2+ARA(10;1/(D$2:D2<>"");D$2:D2) formülü sayılarla uyguladığım zaman cözüm oluyor ama kelimelerle uyguladığıma sorun vermektedir