Birleştirilmiş Hücrelerde Otomatik Numaralandırma

Katılım
19 Eylül 2012
Mesajlar
289
Excel Vers. ve Dili
2010 türkçe
Merhaba değerli hocalarım
Birleştirilmiş hücrelere otomatik numaralandırma yapılabilir mi? bununla ilgili biraz araştırma yaptım ama net bir cevap bulamadım.
Örnek: B8:B11, B12:B14, B15:B19, B20:B23... gibi ama bu sabit bir referans değil! aynı sütunda kaç satır birleştirilmiş olursa olsun D sütunu dolu ise B sütununda otomatik numaralandırma yapılabilsin. B8 hücresinde 1 sayısından başlayıp aşağıdaki birleştirilmiş hücrelere otomatik sıra numarası dağıtsın (1,2,3,4,5,6 gibi) . Eğer bu makro ile mümkünse çok işime yarayacak.
şimdiden teşekkür ederim.
 
Katılım
6 Kasım 2004
Mesajlar
210
Excel Vers. ve Dili
Excel 2016
Türkçe 64 BIT
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
25-07-2023
Merhaba,
Aşağıdaki çözümü dener misiniz? Makro ile birleştirilmiş hücrelere otomatik numaralandırma yapmak mümkün. B sütununda birleştirilmiş hücreler varsa, D sütunundaki dolu hücrelere göre B sütununda otomatik numaralandırma yapabiliriz. Makro, her birleştirilmiş hücre bloğuna sırayla bir numara atayacaktır.

Aşağıdaki makroyu kullanarak bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz:

Kod:
Sub BirlesikHucrelereNumaraAtama()
    Dim ws As Worksheet
    Dim i As Long
    Dim numara As Long
    Dim cell As Range

    ' Sayfayı belirle
    Set ws = ThisWorkbook.Sheets("Sayfa1") ' Sayfa adını güncelleyebilirsiniz.

    ' Başlangıç numarası
    numara = 1

    ' D sütunundaki dolu hücrelere göre B sütununda numaralandırma yap
    For i = 8 To ws.Cells(ws.Rows.Count, "B").End(xlUp).Row
        If ws.Cells(i, "D").MergeCells Then
            ' Birleştirilmiş hücreleri kontrol et ve numarayı ata
            Set cell = ws.Cells(i, "B").MergeArea
            If ws.Cells(i, "D").Value <> "" Then
                cell.Value = numara
                numara = numara + 1
            End If
            i = i + cell.Rows.Count - 1 ' Birleştirilmiş hücrelerin üzerinden atla
        End If
    Next i
End Sub
```

### Nasıl çalışır:
1. Bu makro, "Sayfa1" adlı sayfada çalışır, dilerseniz sayfa adını değiştirebilirsiniz.
2. D sütunundaki dolu hücrelere göre B sütunundaki birleştirilmiş hücrelere numara atar.
3. Her birleştirilmiş hücre bloğu için numara bir artırılır.
4. Makro, birleştirilmiş hücrelerin boyutunu algılar ve her bloğa doğru sırayı verir.

Makroyu Excel VBA düzenleyicisinde çalıştırarak numaralandırmayı gerçekleştirebilirsiniz.
 
Üst