Birleştirilmiş hücrelerden veri nasıl alınacak

Excel Vers. ve Dili
M.Office Excel 2003
Sayın Ustalarım; Herkese selamlar
Aşağıda vereceğim konu hakkında acil yardımlarınızı rica ediyorum.

Bakanlığımıza bağlı resmi siteden kişilere ait excell tablosu halinde bilgilerini alıyorum. Ama birçok sütunlar birleştirilmiş halde geliyor.

Ben bu tabloyu “veri sayfası adı ile 1 ci sayfaya kopyala yapıştır ile yapıştırıyorum. Yapmaya çalıştığım şey ise 2 ci 3 cü ve 4 cü sayfalara veriler aktarmasını istiyorum (var olan verileri Örneğin; BEYANNAME sayfasına Köyü, ada, parsel, arazi büyüklüğü, TUTANAK Sayfasında Metin arasına Köyü , Adı soaydı, Tablo üzerindeki Köyü, Ada ve Parsel No, DİLEKÇE sayfasına Köyü, Toplam arazi miktarı, Adı soaydı, TC. kimlik no, Adresi ve Telefon numarası gibi verilerin bu tablolara otomatik olarak taşınmasını istiyordum) fakat sütunlar birleştiğinden mi yoksa benim bu konuda acemiliğimden mi bir türlü beceremedim. Bunları tek tek doldurmak hayli zaman alıyor ve dairede yığılmalar oluyor.

Bu konuda acil yardımlarınızı bekliyorum. Dosya ekte.

Ekli dosyalar

xternet

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2010 Tr
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
12-10-2028
Öncelikle bu forumda "acil" başlıklı soruların pek dikkate alınmadığının altını çizmek istiyorum. Bu başlığı yönetici arkadaşlar gördüğünde eminim bu konuda sizi uyaracakalrdır.

Açıklamalarınızda hangi verilerin, sayfaların hangi sütunlarına aktarılacağı tam olarak açık değil gibi. Eğer aktarılacak hücreleri sayfalarınıza göre renklendirerek açıklarsanız daha anlaşılır olur sanırım.

Excel Vers. ve Dili
M.Office Excel 2003
Arkadaşlar yukardaki birleştirilmiş hücrelerden veri almayı çözdüm. Fakat VERİ sayfasında bulunan ADA/PARSEL sütununda veriler tek sütunda verilmiş bu veriyi BEYANNAME ve TUTANAK sayfalarına alırken nasıl ayrı ayrı alabiliriz.
113/24 rakamlarını diğer sayfalarda 113 ü ayrı 24 ü ayrı nasıl taşıyabilirim. Teşekkürler.