Birleştirilmiş hücreleri süzerken içlerindeki resimlerin daralması

Excel Vers. ve Dili
off_2003_TR
Meraba, ekteki dosyada örneğin "sıra no" süzüyorum, içlerinden bir veya birkaçını seçiyorum, ona göre süzüyor.. Hücreler tek satır iken sorun yok ama bundaki gibi birleştirilmiş hücreler olduğunda yanındaki resim tek satır ebatına sıkıştırılıyor..
Benim istediğim süzüldüğünde bile resmin tam gözükmesi, yani süzünce satırların herbiri 1 satır genişliğine incelmesin..
Var mıdır bunu düzeltmenin yolu acaba?
Teşekkürler..

Ekli dosyalar

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

Hücreleri birleştirmek yerine satır genişliklerini artırsanız daha doğru olmaz mı. Bu şekilde yaparsanız hem tablonuz daha kullanışlı olur hem satır tasarrufu yaparsınız hem de istediğiniz süzme işlemi gerçekleşir.

Excel Vers. ve Dili
off_2003_TR
Evet onu biliyorum, çoğunlukla da öyle kullanıyorum zaten.. Fakat bir hücreye çok fazla şey yazılması gerektiği için ve devamındaki bazı hücreler birleştirilmeden kullanıldığından bu tarz birleşik hücreli dosyada sorunumu halletmem gerekiyor maalesef.. :(

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Veri süzülürken birleştirme sonucu B2:B8 arasında sadece 1 değeri B2 de olduğu için b2 hücresini süzer diğer veriler boş olduğu için onlar ekrana gelmez.

İllaki bu şekilde olacak derseniz.

Süzme aralığına I sütununu da ekleyin ve I2 hücresine,

=ARA(2;1/($B$2:B2<>"");$B$2:B2)

yazıp alt satırlara kopyalayın.

Süzme işlemi yaparken I sütununu kullanırsanız istediğiniz olacaktır.

.

Excel Vers. ve Dili
off_2003_TR
Teşekkürler, bunu tek sütun kullandığım bu tür dosyalarda kullanabilirim.. Ama çok fazla sütunu var dosyalarımın, o zaman olası süzülecek sütunların herbiri için bu tarz bir kopyalama yapmam gerekir, çok pratik olmasa da zorda kaldıkça faydalanabilirim.. Yine de başka yöntemler aklınıza gelirse ilerde yazarsanız sevinirim, tabi bunu kullanıcam teşekkürler.. :)