birleştirilmiş hücreli tekrarlanan ifadelerin bulunduğu satırların silinmesi

Excel Vers. ve Dili
excell 2010 türkçe
Excell 2010 kullanıyorum. 30 bin satırlık bir excell sayfası var. belirli satırlarda bazı ifadeler tekrarlanıyor.

K-L-M-N hücreleri birleştirilmiş ve oraya SENDİKA ÜYELİK AİDAT LİSTESİ yazılmış. SENDİKA ÜYELİK AİDAT LİSTESİ yazan satırları silmek istiyorum. bunun makrosu nasıl yazılır hocam?

Bununla beraber T kolonunda TOPLAM ifadesi geçiyor. TOPLAM yazan satırları silmek istiyorum. bunun makrosu nasıl yazılır hocam? yardım edebilir misiniz?

boş olan satırları da silebilir miyiz?

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
İş : Ofis 365 - Türkçe
Ev: Ofis 365 - Türkçe
Herhangi bir satır ya da sütundaki boşlukları silmek için:

Sütun ya da satırı seç (sütun ya da satır başlığına tıkla)
F5 tuşuna baş
Özel düğmesine bas
Açılan ekranda Boşluklar"ı Seç
Tamam de
O satır ya da sütundaki tüm boş hücreler seçilmiş oldu
Seçili hücrelerden biri üzerine sağ tıkla
Sil Tıkla
Açılan seçeneklerden uygun olanı seç (sola sürükle, yukarı sürükle, tüm satırı sil, tüm sütunu sil)

Excel Vers. ve Dili
excell 2010 türkçe
hocam boş olan satırları bu şekilde siliyorum. teşekkür ederim cevap için

daha önce sorduğum alttaki ilk iki sorum için ne yapabilirim?
(Excell 2010 kullanıyorum. 30 bin satırlık bir excell sayfası var. belirli satırlarda bazı ifadeler tekrarlanıyor.

K-L-M-N hücreleri birleştirilmiş ve oraya SENDİKA ÜYELİK AİDAT LİSTESİ yazılmış. SENDİKA ÜYELİK AİDAT LİSTESİ yazan satırları silmek istiyorum. bunun makrosu nasıl yazılır hocam?

Bununla beraber T kolonunda TOPLAM ifadesi geçiyor. TOPLAM yazan satırları silmek istiyorum. bunun makrosu nasıl yazılır hocam? yardım edebilir misiniz? )

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Aşağıdaki makro T sütunundaki son dolu hücreden başlayarak yukarıya doğru kontrol eder ve K sütununda SENDİKA ÜYELİK AİDAT LİSTESİ ya da T sütununda TOPLAM yazan satırları siler. K, L, M N hücreleri birleşmiş olsa da veri sol üstteki hücrede bulunduğundan K sütununa bakılır:

PHP:
Sub sil()
son = Cells(Rows.Count, "T").End(3).Row
For i = son To 1 Step -1
    If Cells(i, "K") = "SENDİKA ÜYELİK AİDAT LİSTESİ" Or Cells(i, "T") = "TOPLAM" Then
        Rows(i).Delete
    End If
Next
End Sub
Kodun düzgün çalışması için K sütunundaki veri ile T sütunundaki verinin kodda yazıldığı gibi olması gerekir, büyük küçük harf duyarlıdır ve fazladan boşluk vs olmaması; daha doğrusu dosyadaki ifadeyle makrodaki ifadenin birebir aynı olması gerekir.

Excel Vers. ve Dili
excell 2010 türkçe
sevgili hocalar,

elimde 15bin satırlık bir excell dosyası var. Bazı satırları silmem gerekiyor. o satırların ortak özelliği, her satırda "toplam" ifadesi geçiyor. bu satırları nasıl makro yazımı ile silebilirim?

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Yukardaki kodu değiştirerek yapabilirsiniz aslında. Yaptığım açıklamayı dikkatli inceleyerek nerede ne değişiklik yapmanız gerektiğini bulabilirsiniz. Hangi sütunda arama yapılacağını "son" ile başlayan satırda ve ne arayacağımızı da "if" ile başlayan satırda ayarlıyoruz.