Birleştirme formüllerinin yerine geçecek...

Excel Vers. ve Dili
excel xp
Arkadaşlar;
Ekli dosyada yaşadığım sıkıntıyı daha önce farklı bir konu başlığı altında sorduğum soruya cevap alamayınca birleştir formülleri ile çözmeyi denedim. Çalışmama tbl1...tbl5 olmak üzere 5 sayfa ekledim ve sayfalardaki tabloyu birleştir formülleri ile doldurdum. Ancak 1 sayfada toplam 120 hücrede 390 hücre birleştirdim. Tahmin edersiniz ki çok yorucu ve sıkıcı oldu. Formülle veya makro ile bu işi kısaltmanın bir yolu var mı acaba?
Not: tbl1 sayfasına ProgramaGiriş/Aylık Yemek listesini Gör/1 Ay düğmeleri ile ulaşılıyor.

Ekli dosyalar

Mahmut Kök

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 - Türkçe
tbl1, tbl2 .. sayfasında istediğiniz tarihleri yazdıktan sonra aşağıdaki makroyu kullanabilirsiniz. Makroyu çalıştırırken tbl1, tbl2.. sayfalarından hangisinde işlem yapacaksanız o sayfada bulunuyor olmanız gerekir. Bir kez deneyebildim, sorun yok gibi, eğer hallolmadıysa tekrar bakmaya çalışırım.

Kod:
Sub YEMEKLERIYAZ()
Dim s1, s2 As Worksheet
Dim tarihimiz As Date
Dim tbul As Range
Dim sutun As Integer
Dim a As Integer
Set s1 = Sheets("Liste")
Set s2 = ActiveSheet

For a = 3 To 33
If IsDate(s2.Cells(a, "A")) = False Then GoTo Diger
tarihimiz = s2.Cells(a, "A")
Set tbul = s1.Cells.Find(tarihimiz, lookat:=xlWhole)
If tbul Is Nothing Then
MsgBox ("Listedeki tarih bulunamadı : " & s2.Cells(a, "A"))
GoTo Diger
End If
sutun = tbul.Column

s2.Cells(a, "b") = s1.Cells(332, sutun)
s2.Cells(a, "c") = s1.Cells(327, sutun)
s2.Cells(a, "d") = s1.Cells(315, sutun) & "-" & s1.Cells(316, sutun) & "-" & s1.Cells(317, sutun) & "-" & s1.Cells(318, sutun)
s2.Cells(a, "e") = s1.Cells(319, sutun) & "-" & s1.Cells(320, sutun) & "-" & s1.Cells(321, sutun)
s2.Cells(a, "f") = s1.Cells(322, sutun) & "-" & s1.Cells(323, sutun) & "-" & s1.Cells(324, sutun)
s2.Cells(a, "g") = s1.Cells(325, sutun) & "-" & s1.Cells(326, sutun)
Diger:
Next
MsgBox "bitti"
End Sub