Bölme Dondurma

Excel Vers. ve Dili
Türkçe
Selamlar,
Forumda aradım ama soracağım soruya yakın bir soru çözüm bulamadım.

Sorum şu; Ekranımda gözüken 1ve 2 sütün ile çalışma sayfamın bana gör biten sütunları dondurarak ara sütunları fare yardımı ile aşağı yukarı yaparak üst donmuş sütun ile alt donmuş sütunlar arasındaki verileri görmek istiyorum.

Üst sütun dondurma işlemini yapabiliyorum ama alt sütun dondurma işleminde sorunlar yaşıyorum.

Yardımlarınız için teşekkür ederim.

walabi

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel 2010

excel 2013
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
06-08-2025
Yapmak istediğiniz aynı anda hem satır , hem sütun dondurmak ise görseldeki gibi yapabilirsiniz. 1. satır ve 1. sütunu dondurmak isterseniz b2 hücresi seçili iken Bölmeleri Dondur demeniz yeterli olur. ilk 2 satır ve sütunu aynı anda dondurmak isterseniz C3 seçili iken aynı işlemi yapmanız gerekir.

Ekli dosyalar

walabi

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel 2010

excel 2013
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
06-08-2025
Excelin çalışma sayfasını görselde olduğu gibi bölebilirsiniz. Görünüm altında Böl seçeneği.

Ekli dosyalar

systran

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2021 PRO [TR]
Yanlış anlamadıysam siz hem üst hem de alt satırda bölme dondurma yapmak istiyorsunuz. Bunun sadece bir tanesini yapabilirsiniz. Ya ÜST sabit kalacak ya da ALT. Hem ÜST, hem de ALT satırları aynı anda dondurup, ortada hareketli bir alan yapamazsınız ama illaki bir çözümü vardır diye düşünüyorum.