- Excel Vers. ve Dili
- 2003-2007
Arkadaşlar,herhangi bir tabloda değer girilmeyen,boş kalan hücre renklensin istiyorum.İlginize...
DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
Altın Üyelik Hakkında Bilgi
iyi gecelerArkadaşlar,herhangi bir tabloda değer girilmeyen,boş kalan hücre renklensin istiyorum.İlginize...
=[COLOR="Red"]$C9[/COLOR]=""
Sayın İhsan Bey,iyi geceler
koşullu biçimlendirmenin formül bölümünekırmızı olan yeri kendinize göre uyarlayınızKod:=[COLOR="Red"]$C9[/COLOR]=""
merhaba syn : caferciftçiSayın İhsan Bey,
İlginiz ve yardımınız için çok teşekkür ediyorum,Allah razı olsun...Sorun çözüldü.Yalnız bir istirhamım daha olacak.A1-K85 hücreleri arasında (ki bu bir tablo) boş olan her hücre örneğin yeşil olsun istersem nasıl yapmam gerekir acaba?Saygılarımla...
Sayın İhsan Bey,merhaba syn : caferciftçi
her sutun için ayrı ayrı mı olacak yoksa örneğin bir satıra veri girdiğinde o satır tamamen açılacak şekilde mi olacak
Sayın İhsan Bey,syn : caferciftçi
nasıl bir işlem istediğinizi dosya üzerinde renklendirerek açıklar mısınız ben dosyanızdan bir şey anlamadım açıkcası
Sağolun arkadaşım.Peki veri girilen hücre beyaz değilde örneğin kırmızı nasıl olur?Anladığım kadarıyla şöyle bir çözüm olablir mi ?
Tüm tabloyu seç ve formül kısmına =a1="" yazıp biçimlendirme kısmından istediğin rengi seç tamam de..Sadece boş hücreler senin belirlediğin renkte olacaktır..Boş olan hücreye bir veri girdiğinde hücre rengi beyaza dönecektir.
İlginize teşekkürler.Ancak iki tarih arasını nasıl seçip oda durumuna bakacağız?Örneğin 01.06.2010-05.06.2010 arasına?Ekteki dosyayı incelermisiniz.
Merhaba,İlginize teşekkürler.Ancak iki tarih arasını nasıl seçip oda durumuna bakacağız?Örneğin 01.06.2010-05.06.2010 arasına?
Sayın Manisalı,Anladığım kadarıyla şöyle bir çözüm olablir mi ?
Tüm tabloyu seç ve formül kısmına =a1="" yazıp biçimlendirme kısmından istediğin rengi seç tamam de..Sadece boş hücreler senin belirlediğin renkte olacaktır..Boş olan hücreye bir veri girdiğinde hücre rengi beyaza dönecektir.
Merhaba,Sayın 1Al2Ver,
İstediğimin özü buydu diyebilirim.Sizden bir-iki küçük eklenti daha rica edeceğim.Örneğin,Dolu yataklar 1 şeklinde değilde,hücre kırmızıya boyanarak belirlense,boş olanlarsa yeşil olsa.Bu tarihleri bir kutucuğa yerleştirebilsek.Mümkün mü?Yazdığınız makro ya formülü göremedim.Amacım aynı zamanda öğrenmek.Bu konuda da yardımcı olursanız çok sevinirim.Aslında bu misafirhane proğramını mümkün olduğunca excel formülleri ile yapmak istiyorum.Çünkü makro bilgim zayıf.Proğramın aksamaması lazım.Aksadığında da hemen müdahale edebilmeliyim.Excel formülleri ile olabilirse bu mümkün olur da,makrolarla şu aşamada zorlanırım diye düşünüyorum...Her şey için teşekkür ediyor,saygılar sunuyorum.
Sayın 1Al2Ver,
İstediğimin özü buydu diyebilirim.Sizden bir-iki küçük eklenti daha rica edeceğim.Örneğin,Dolu yataklar 1 şeklinde değilde,hücre kırmızıya boyanarak belirlense,boş olanlarsa yeşil olsa.Bu tarihleri bir kutucuğa yerleştirebilsek.Mümkün mü?Yazdığınız makro ya formülü göremedim.Amacım aynı zamanda öğrenmek.Bu konuda da yardımcı olursanız çok sevinirim.Aslında bu misafirhane proğramını mümkün olduğunca excel formülleri ile yapmak istiyorum.Çünkü makro bilgim zayıf.Proğramın aksamaması lazım.Aksadığında da hemen müdahale edebilmeliyim.Excel formülleri ile olabilirse bu mümkün olur da,makrolarla şu aşamada zorlanırım diye düşünüyorum...Her şey için teşekkür ediyor,saygılar sunuyorum.
Çok teşekkür ederim arkadaşım.Excel sayfası
Biçim
Koşullu Biçimlendirme
Tamam.
Sayın 1Al2Ver,Merhaba,
12 nolu mesajdaki eki, isteğiniz doğrultuda düzenledim,
Dosyada makro yoktur,
Sayfa3'te;
B sütunu gizlenmiştir, bu sütunu görmek isterseniz A:C sütununu fare ile seçip, farenin sağ tuşuna basınız, açılan menüden Göster'i seçiniz,
A1 ve A2'de Veri Doğrulama vardır, nasıl yapıldı ? Menü çubuğunda Ekle seçildi, açılan menüden Ad--Tanımla seçildi ve menüsüne Tarih1 adı ile =SCALA!$B$1:$AF$1 formülü yazıldı yani Scala sayfasındaki B1:AF1 aralığı tanıtıldı, sonra...
menü çubuğundaki Veri--Doğrulama seçildi ve İzin Verilenlerden bölümüne, Liste1, Kaynak bölümüne de =Tarih1 yazıldı ve A1'in sağ alt köşesinden fare ile tutup aşağıya (A2) kopyalandı, böylece A1 ve A2'de açılır kutu oluşturuldu, tarih seçimini buralardan yapabilirsiniz,
C sütunundaki koşullu biçimlendirmeyi inceleyiniz, örneğin C4'e gelip menüden koşullu biçimlendirmeyi seçtiğinizde yapılan işlemi görebilirsiniz,
Teşekkür ederim.
Merhaba,Sayın 1Al2Ver,
Öncelikle ben size çok ama çok teşekkür ediyorum.Verdiğiniz cevaplar kafamda olan ama henüz soramadığım sorularımı da cevaplar nitelikte.Benim için yeni ve önemli bilgiler öğrendim,bunları somut olarak kullanabileceğim.Takılırsam yine rahatsız etme cüresinde bulunurum hoşgörünüze sığınarak.Yapacağım proğramdaki oda sayıları sadece taslak.Değişebilecek.Onun için makrosuz olması çok iyi.Proğram yapıldıktan sonra,yanlışlıkla da olsa formüllerin silinmesini nasıl engellerim acaba?En derin saygılarımla...