boş hücreleri renkli gösterme

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
arkadaşlar oluşturmuş olduğum bir çalışma var. her satırda a dan h'e kadar bilgileri giriyorum ama h hücresi eğer boşsa burayı renkli göstermek istiyorum.boş olduğunda beni uyarması için.sanırım koşullu biçimlendirmeyle yapılıcak ama bir türlü beceremedim

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Win7 Home Basic TR 64 Bit

Ofis-2010-TR 32 Bit
A1:H10 aralığı için A1:H10 aralığını seçin.
Koşullu biçimlendirmeyi açın.
Formül ü seçin.
Ve aşağıdaki formülü girin.Sonrada biçimlendirmeleri yapın işlem tammadır.:cool:
=EĞER($H1="";1;0)

Ali

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
İş:Excel 2016-Türkçe
Yada A1:H10 aralığını seçip

Kod:
=A1=""
yazın ve istediğiniz rengi verin..

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
boş hücreyi koşullu biçimlendirmek

Sitede ki sayın EXCEL üstadlarım bu nasıl bir formüldür içinden çıkamadım, excel çalışma sayfamdaki herhangi hücreye(B5 hücresine mesela)E girildiğinde A1(veri olmayan boş hücre)hücresinin renginin siyah olmasını, H girildiğinde ise C1(veri olmayan boş hücre)hücresinin renginin siyah olmasını istiyorum,fakat ne kadar koşul varsa denedim yapamadım lütfen biriniz bana yardımcı olun,yoksa ben bu monitörümü klavyem ile biçimlendireceğim..şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim..yanıtlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum..

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Ekteki örnek dosyayı incelermisiniz.

A1 hücresini seçin.
Koşullu biçimlendirme formül bölümüne aşağıdaki formülü yazın ve biçimden siyah rengi seçip işlemi tamamlayın.

Kod:
=VE($B$5="E";EBOŞSA(DOLAYLI("A1")))

C1 hücresini seçin.
Koşullu biçimlendirme formül bölümüne aşağıdaki formülü yazın ve biçimden siyah rengi seçip işlemi tamamlayın.

Kod:
=VE($B$5="H";EBOŞSA(DOLAYLI("C1")))

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
Korhan hocam çok teşekkür ederim umarım sizinde yardımınızla bu sorunuma çöazüm bulacağım hemen deneyip sizi bilgilendireceğim..tekrar teşekkür ederim..

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
Hocam nasıl etsem,nasıl teşekkür etsem size bilemiyorum..çok çok çok ama çok teşekkür ederim..Çıldırmanın eşiğine gelmiştim..Ellerinize sağlık..İyi geceler..