Boş satırları gizle ve göster.

Bu foruma emeği geçenlere ayrı ayrı teşekkür ederim.Gerçekten çok güzel olmuş.Çalıştığım kurumda bordroları ben yapıyorum.Hazırladığım iki adet sendika listesi var.Bu listelere sendika anasayfasındaki üyeler formullerle isim sırasına göre sıralanıyor.Bu işler yapılrken sendika listelerinde bir çok satır boş kalıyor.Bu listelerin çıktısını almadan her defasında boş satırları gizleyip daha sonra göster işlemi sürüp gidiyor.
Eğer mümkünse;Bir düğmeyle önce boş satırları gizle, yine bir düğmeyle (veya onay kutusuyla) gizlenen boş satırları tekrar göstermek.Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Forumdaki bütün arkadaşlara selamlar.

Sayın BeyazGölge kardeşim.İlgilendiğin için çok teşekkür ederim.Eline sağlık.Tam arzu ettiğim gibi olmuş.

mustafa

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 365 - Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
23-12-2024
Sayın BeyazGölge, affınıza sığınarak bir alternatif de benden olsun.

Kod:
Sub Gizle()
  For Each t In Range("C9:C85").Cells
    If t.Value = "" Then 'boş hücreleri gizler
    t.EntireRow.Hidden = True
  End If
  Next t
End Sub

Sub Göster()
  For Each t In Range("C9:C85").Cells
    If t.Value = "" Then 'boş hücreleri gösterir
    t.EntireRow.Hidden = False
  End If
  Next t
End Sub

Excel Vers. ve Dili
Excel 2002 - Türkçe
mustafa' Alıntı:
Sayın BeyazGölge, affınıza sığınarak bir alternatif de benden olsun.

Bu forumda böyle durumlarda sadece teşkkür edilir. Ve ben teşekkür ederim.
Çün ki aynı işi ayrı yollardanda yapıdığını gösterin.

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Bende bir örnek hazırlamıştım fakat Sn BeyazGölge'nin örneğini görünce eklemekten vazgeçmiştim. Fakat alternatif bir yöntem ile çeşit olması açısından ekliyorum. Burada makroda süz işleminden istifade edilmiştir.

mustafa

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 365 - Türkçe
23-12-2024
Yukarıdaki mesajımda eksik kalan bir şeyi tamamlamam lazım. Bir alternatif de benden olsun derken kodların bana ait olmadığını belirtmeyi unutmuşum. Bu hatadan dolayı özür dilerim. Kodları kimin yazdığını ise bir türlü hatırlayamadım.

Gerçekten bu form harika.Arkadaşların tümüne ilgilerinden dolayı teşekkür
eder,ellerine ve yüreklerine güç kuvvet vede ayrıca başarılar dilerim.
Forma hemen hemen her gün dirip inceliyorum.İstediğim yardımı fazlasıyla aldım.
Tekrar başka konu ve sorularda görüşmek ümidiyle sağlıcakla kalınız.

Sayın leventm kodlarında aşağıdaki sistemi kullanmış.

Sub gizle()
Range("A8:H85").AutoFilter Field:=2, Criteria1:="<>"
End Sub
Sub göster()
Range("A8:H85").AutoFilter Field:=2
Selection.AutoFilter
End Sub

Sayın leventm

Bu kodların gizeleme ile (görüntüden başka, kodlama anlamında) alakasını anlatabilirmisiniz. Benim kodlardan anladığım Veri Süzme ile ilgli olduğudur.

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Sanırım soruyu doğru dürüst okumadınız,soruda sayfanın yazdırılırken boş hücrelerin gizlenmesi isteniyor,bunu excelin süz komutuyla zaten kolayca yapmak mümkün,yukarıdaki kodda bunun makrodaki karşılığıdır. Bu kodlardaki mantığınızın almadığı nedir açıklarmısınız.

Beni yanlış anlamanızı istemem, ama satır gizlemek ile ilgili kodlama sisteminde Row.Hidden olması gerkmezmi diye düşünüyorum. Sonuca ulaşılmış ancak çözüm VBA mantığı açısından bana anlaşılmaz gibi geldi. Yani kullanıcı ille süzmek zorundamı bırakılacak, belki süzmek değilde sadece satır gizlmek istiyor, o zaman ne olacak?

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Süzme işleminde yapılanın, satır gizlemeden ne farkı vardır?

Tek farkı Süzme yapmaya zorlamak. Beni yanlış anlamayın sizin mesaj sayınız 1144 iken ben daha 15 msaj gönderen biri olarak bunları söylemem belki abes kaçabilir ama yardımcı olmak maksadıyla yazıyorum, yanlış anlaşılıyorsam yazmayım :cry:

Hüseyin

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 - Türkçe
Ahmet1982' Alıntı:
Tek farkı Süzme yapmaya zorlamak. Beni yanlış anlamayın sizin mesaj sayınız 1144 iken ben daha 15 msaj gönderen biri olarak bunları söylemem belki abes kaçabilir ama yardımcı olmak maksadıyla yazıyorum, yanlış anlaşılıyorsam yazmayım :cry:
Bu forumun çeşitli misyonları var.
Kimisi bilgi alıyor.
Kimisi eğleniyor.

Eğer sizde eğlenebiliyorsanız ne mutlu bize.

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Farklı önerilere,yardımcı olmaya,bilgisini paylaşmaya çalışan herkese saygı duyarım. Her zaman her uygulamaya çok sayıda alternatif bulmak elbette mümkündür. Ben amacı gerçekleştirdikten sonra her yolun doğru kabul edilebileceğini düşünüyorum, programcılık mantığı açısından yanlış görünsede.
örneğin; [a1]=textbox1*1 ne kadar programcılık anlayışına ters görünsede neticede amacı kesin olarak gerçekleştirir. Neticede farklı çözümlerle bilgi paylaşmaya hiç kimse itiraz etmez. Bende bundan hiç bir zaman şikayetçi olmam.

Hepinizden Ã?zür dilerim, Eğlenmek maksadı ile yazmadım, belki yardımcı olabilirim diye düşündüm.

uzun zamandır çözmek istiyordum bu meseleyi, nihayet sayenizde çözdüm ben de yararlanmış oldum.

teşekkürler emeği geçenlere.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2016
31/01/2018
Bende bir örnek hazırlamıştım fakat Sn BeyazGölge'nin örneğini görünce eklemekten vazgeçmiştim. Fakat alternatif bir yöntem ile çeşit olması açısından ekliyorum. Burada makroda süz işleminden istifade edilmiştir.
Sayın Levent Beyin affına sığınarak, silinen dosyası ektedir.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
windows 10
31-08-2024
dosya açılmıyor bakamadık