Boş Satırları Silerek yukarı kaydırma!

Katılım
17 Kasım 2005
Mesajlar
11
Arkadaşlar, Excel'de sayfadaki bir kolonun içeriğinin boş olması durumunda bir butona basarak o satırı silip yukarı kaydırma işlemi yapabilirmiyiz. örneğin. [A1:asdf], [A2:bos],[A3:asdf],[A4:bos],[A4:asdf] hücrelerinde bu bilgiler olsun. butona tıkladığımda A2 ve A4 satırları silip, A3 ve A4 satırlarını da A1'in altına kaydıran bir makro yazmak mümkün mü
 

zafer

Super Moderator
Yönetici
Katılım
8 Mart 2005
Mesajlar
3,288
Excel Vers. ve Dili
OFFICE 2003 TÜRKÇE
OFFICE 2010 TÜRKÇE
Merhaba

Kod:
Sub bos_alanları_sil_esas()

Application.ScreenUpdating = False
Dim hucre As Range
Dim x As Integer
basla:
x = WorksheetFunction.CountA(Range("A:a"))
For Each hucre In Range("A1:a" & x)
If hucre.Value = "" Then
hucre.Select
Selection.EntireRow.Delete Shift:=xlUp

GoTo basla
End If
Next
End Sub
 

Ali

Uzman
Katılım
21 Temmuz 2005
Mesajlar
7,897
Excel Vers. ve Dili
İş:Excel 2016-Türkçe
Sub satir_sil()
Application.ScreenUpdating = False
Dim Rng As Range
Dim c As Range
Set Rng = Range("A1:A65536")

For Each c In Rng
If c.Value = "" Then
c.EntireRow.Delete xlShiftUp
End If
Next c
Application.ScreenUpdating = False
End Sub
 

Ali

Uzman
Katılım
21 Temmuz 2005
Mesajlar
7,897
Excel Vers. ve Dili
İş:Excel 2016-Türkçe
Sayın zafer, kusura bakmayın ben yazarken mesajınız gelmiş
 

zafer

Super Moderator
Yönetici
Katılım
8 Mart 2005
Mesajlar
3,288
Excel Vers. ve Dili
OFFICE 2003 TÜRKÇE
OFFICE 2010 TÜRKÇE
Merhaba

Sayın Fructose
2 sn fark
 

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
13 Ekim 2004
Mesajlar
16,057
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Bir alternatifte ben önereyim.

Kod:
Sub sil()
Range("A1:A" & [a65536].End(3).Row).SpecialCells(xlCellTypeBlanks).Delete
End Sub
 
Son düzenleme:

Ali

Uzman
Katılım
21 Temmuz 2005
Mesajlar
7,897
Excel Vers. ve Dili
İş:Excel 2016-Türkçe
En hızlı moderatörler bu forumda o birşey değil arkadaşlar o kadar alıştıkki 10 saniyede cevap bekleyecekler benden uyarması :D
 
Katılım
29 Eylül 2004
Mesajlar
1,810
Excel Vers. ve Dili
Excel 2002 TR
fructose' Alıntı:
En hızlı moderatörler bu forumda o birşey değil arkadaşlar o kadar alıştıkki 10 saniyede cevap bekleyecekler benden uyarması :D
bu şaka bir yana ciddi bir sorun. 15-20 dkka sorusuna cevap alamayan dönüp sitem ediyor bazen. biraz daha alıştırırsa bu moderatörler bu duruma yarın bir gün dönüp fırça atan da olacak. :hiho:
 

Necdet

Moderatör
Yönetici
Katılım
4 Haziran 2005
Mesajlar
15,370
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
1. Bu makroların hepsi A sütünunu mu kontrol ediyor?
2. Sayın leventm, ve zafer, in makrolarında 400 hatası aldım
3. Sayın fructose, un makrosu 5 satırlık bir veride biraz fazla çalıştı

boş satırları silmek için makrosuz bir örnekte ben vereyim
1. F5 yada Ctrl+G(Git)
2. Özel(special)
3. Boş(blanks)
4. fareyle sağ klik
5. sil(delete)
5. istediğiniz seçime göre silmeyi seçiniz
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
13 Ekim 2004
Mesajlar
16,057
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
1. Bu makroların hepsi A sütünunu mu kontrol ediyor?
Evet

boş satırları silmek için makrosuz bir örnekte ben vereyim
1. F5 yada Ctrl+G(Git)
2. Özel(special)
3. Boş(blanks)
4. fareyle sağ klik
5. sil(delete)
5. istediğiniz seçime göre silmeyi seçiniz
Benim verdiğim kod zaten bu yazdığınızın makrodaki karşılığıdır.
 
Son düzenleme:
Üst