boşluk silme

Excel Vers. ve Dili
office 2007 ve Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
18-12-2019
merhaba
benim şöyle bir sorunum var. SSQL db den excel'e belli bir liste aktarılmış durumda ve bu listedeki hücrelerin genişliği haddinden çok fazla.
Örnek verecek olursam;
A sütunundaki hücrelerde kişi isimleri yazıyor. isim olarak MUSTAFA diyelim. MUSTAFA dan sonra yaklaşık 20 karakter kadar boşluk bulunuyor. Ben bu boşlukları otomatik olarak nasıl kaldırabilirim.
(Hücre genişliğini ayarla demeyin ondan değil)

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba

KIRP'mak yeterli olmayabilir, YERİNEKOY fonksiyonunda DAMGA(10) ve DAMGA(160) kullanmak gerekebilir. birde TEMİZ'lemeyi deneyiniz.
dosyanızda neler olduğunu görsek daha net cevap alabilirsiniz.

Excel Vers. ve Dili
office 2007 ve Türkçe
18-12-2019
:biggrin:

=KIRP(A1)

Bosluklu hucre a1 icin.. sadece kirp formulu isinizi gorur sanirim..
bahsettiğiniz formülle yapamadım ya da ben beceremedim.Bu yüzden size örnek bir excel dosyası gönderiyorum.
(ayrıca ilginiz için çok teşekkür ederim.)

Ekli dosyalar

Ali

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
İş:Excel 2016-Türkçe
B-H sütunlarının hepsini seçin.CTRL+H ile değiştiri çağırın.

Aranan kısmına ~ yazıp aralık çubuğuna basın bir boşluk bırakın. Alt kısma birşey yazmadan tümünü değiştir seçeneğini tıklayınız.

.

Excel Vers. ve Dili
office 2007 ve Türkçe
18-12-2019
B-H sütunlarının hepsini seçin.CTRL+H ile değiştiri çağırın.

Aranan kısmına ~ yazıp aralık çubuğuna basın bir boşluk bırakın. Alt kısma birşey yazmadan tümünü değiştir seçeneğini tıklayınız.

.
Teşekkür ederim, dediğiniz şekilde uyguladım oldu ancak F sütunundaki kan gurubu kısmında sorun oluştu. BRH- değeri aynı hücreye birden fazla yazıldı.

Excel Vers. ve Dili
Office 2013 - Eng
orayi bende anlamadim bendede oldu :) =kirp(b2) ise yariyor ama tum dosyayi buna donusturmek ayrica sacma; isterseniz ctrl+h yapip 2 bosluk birakip degisicek bolumu bos birakip 2 bosluk ardarda gorunce silmesini saglayin

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Türkçe
Aslında sorun, SQL den aktarımdan geliyor, sanırım. Yani format farklılığı...

Dikkat edilirse, hücrede görülmüyor ama, üste formul çubuğunda " ' " apostorof işareti gözükmektedir.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Türkçe
Mesela,
B RH- yazılı olan hücreye, atıyorum 600 yazın, bakın hücre ne hali alıyor...

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Türkçe
Kanaatimce aşağıdaki fonksiyonlar kullanılarak, yazılacak bir formülle bu hücreler, başka tarafa aktarılabilir. Bunuda "ALİ" gibi arkadaşlarımızın halledebileceğini düşünüyorum.

=EĞER
EHATA
METNEÇEVİR yada SAYIYAÇEVİR
SOLDAN
SAĞDAN
UZUNLUK

Ali

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
İş:Excel 2016-Türkçe
Başka bir yere

=KIRP(YERİNEKOY(C2;DAMGA(160);""))

yazıp sağa çekerek aynı tabloyu oluşturun.

Bu tabloyu kopyalayın sağ tuş ile tıklayıp özel yapıştır/değerleri kısmını seçin. Bu şekilde düzelmiş tablonuz olacaktır.

.

Excel Vers. ve Dili
office 2007 ve Türkçe
18-12-2019
Başka bir yere

=KIRP(YERİNEKOY(C2;DAMGA(160);""))

yazıp sağa çekerek aynı tabloyu oluşturun.

Bu tabloyu kopyalayın sağ tuş ile tıklayıp özel yapıştır/değerleri kısmını seçin. Bu şekilde düzelmiş tablonuz olacaktır.

.
Teşekkürler.
Önce boş bir alana =KIRP(YERİNEKOY(C2;DAMGA(160);"")) yazdım ve dediğiniz gibi uygulanması istenilen alanların hepsine çektim ve daha sonra da tabloyu formül uygulanan alana özel yapıştır/değerleri şeklinde paste yaptım. ctrl+h ~ iki boşluk bırakarak çalıştırdım ve istenilen şey gerçekleşti.
Emeği geçen herkese teşekkür ederim...