BRANŞ ANALİZ KARNESİ

hakta85

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
xls. 2007
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
26-08-2025
Merhaba Değerli şimdi Arkadaşlar ekte yaşadıklarım dosya üzerinde tasarladım şabloun içine brans dersleri üzerinden yapılan deneme sınav sonuçlarını getirmek istiyorum indis formülü ile 1 DENEME SINAVINI GETİRİYORUM AMA 2 VE DİĞER DENEMELERİ GETİRMEKTE ZORLANIYORUM bu nedenle desteklerinizi bekliyorum.

Not: Ders seçimini doğrulama işlemi ile değişiklik yapmak istiyorum. Desteklerinizi Bekliyorum.

Ekli dosyalar

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Merhaba,

Değişken sayfalardan veri almak için DOLAYLI fonksiyonunu kullanmanız gerekir.

Örnek B1 hücresine deneme sınav numarasını yazabilirsiniz.

Sonrasında '1 DENEME SINAV VERİ'!B4:B333 olan bölümü DOLAYLI("'"&$B$1&" DENEME SINAV VERİ'!B4:B333") şeklinde düzenlemeniz gerekir. Bunu formüllerdeki tüm kriter sütunları için yapmalısınız. Ek olarak hücre aralığı olarak 333. satırda başvuruyu bitirmişsiniz. Bence bunu en az 1000 yapmalısınız. Her sayfadaki veriler eşit sayıda olmayabilir. Sayfa isimlerinizde aynı düzende değil. Bazılarının sonunda boşluk karakteri var. Bunları eşit yapmanız gerekir.

Ayrıca sayfalarda C sütunundaki sınıf bilgilerinde mesela 1 deneme sayfasında 5. SINIF yazarken 3. deneme sayfasında 6. SINF yazıyor. Yani karakter eksik görünüyor. Bazılarında ise 5-A yazıyor. Bu bilgileri eşitlemeniz gerekir. Sonrasında formüllerle düzgün bir raporlama yapabilirsiniz.

hakta85

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
xls. 2007
26-08-2025
Korhan Hocam değerli destekleriniz için teşekkür ederim rica etsem bana dosya üstünde ornek göndere bilirminiz emeklerinize sağlık 🙏🏻🙏🏻🙏🏻

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
B1 hücresindeki değeri referans alırsak B7 hücresindeki formülünüz aşağıdaki gibi olacaktır.

Diğer formüllerinizi de aynı şekilde düzenlemeniz gerekir.

C++:
=EĞER(SATIRSAY($B$7:$B7)<=$A$1;İNDİS(DOLAYLI("'"&$B$1&" DENEME  SINAV VERİ'!D4:D1000");KÜÇÜK(EĞER(DOLAYLI("'"&$B$1&" DENEME  SINAV VERİ'!B4:B1000")=$F$1;EĞER(DOLAYLI("'"&$B$1&" DENEME  SINAV VERİ'!C4:C1000")=$C$1;SATIR(DOLAYLI("'"&$B$1&" DENEME  SINAV VERİ'!D4:D1000"))-SATIR(DOLAYLI("'"&$B$1&" DENEME  SINAV VERİ'!D4"))+1));SATIRSAY($B$7:$B7)));"")

volki_112

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2019 Türkçe
13-12-2029
Merhaba Değerli şimdi Arkadaşlar ekte yaşadıklarım dosya üzerinde tasarladım şabloun içine brans dersleri üzerinden yapılan deneme sınav sonuçlarını getirmek istiyorum indis formülü ile 1 DENEME SINAVINI GETİRİYORUM AMA 2 VE DİĞER DENEMELERİ GETİRMEKTE ZORLANIYORUM bu nedenle desteklerinizi bekliyorum.

Not: Ders seçimini doğrulama işlemi ile değişiklik yapmak istiyorum. Desteklerinizi Bekliyorum.
İstediğiniz şekilde Makrolu çözüm yaptım. VERİLERİ GETİR butonuna basınca verileriniz gelir.
BİLGİ sayfasını mutlaka okuyunuz. Dosyanızı ekten indirebilirsiniz.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

hakta85

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
xls. 2007
26-08-2025
İstediğiniz şekilde Makrolu çözüm yaptım. VERİLERİ GETİR butonuna basınca verileriniz gelir.
BİLGİ sayfasını mutlaka okuyunuz. Dosyanızı ekten indirebilirsiniz.
[/SİLMEK]

i Volkan Bey Kardeşim eline koluna sağlık istediğimi alabiliyorum teşekkür ederim fakat bir sorum olacak benim karne taslağı üzerinde düzenleme yaparsam sorun olur mu örnekte gönderdim şablon üzerinden yapabilirmiyiz.
Not : branş karnesinde 1.deneme yazan yere veri dosyasındaki deneme adı gelebilirmi volkan bey kardeşim yada nasıl bir çözüm önerirsin ismi isteme sebebim sınav karşılaştırması yaparak deneme planmasını ona göre planlıyacaz.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

volki_112

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2019 Türkçe
13-12-2029
Not : branş karnesinde 1.deneme yazan yere veri dosyasındaki deneme adı gelebilirmi volkan bey kardeşim yada nasıl bir çözüm önerirsin ismi isteme sebebim sınav karşılaştırması yaparak deneme planmasını ona göre planlıyacaz.
istediğiniz şekilde düzenledim. Artık sayfa adlarına istediğiniz ismi yazabilirsiniz. Deneme sayfalarının başladığı sayfanın sıra nosunu soracak kodun başında. ekten indiriniz. Deneme sayfalarının mutlaka sayfa adlarının hep sağında olacak.

Ekli dosyalar

hakta85

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
xls. 2007
26-08-2025
Öncelikle Eline sağlık Volkan bey kardeşim benim istediğim durum branş karnesinde Deneme1 yazan yere Deneme1 deneme sayfası içinde e sutün da yazan ( e satır içinde yazan deneme adların ) branş sayfasındaki alana denemein adının gelmesi örnek olarak 5 sınıf ankara yayınları 6 sınıf seçtimde kafa dengi gibi 2 deneme ve diğer denemelerde de seçilen sınıf seviyesi içinde yazılan deneme adı ne ise ( branş karnesi nde ) gelmesini ve volkan bey kardeşim sana örnek dosya gönderiyorum. Desteklerin için teşekkür ederim değerli kardeşim.

Ekli dosyalar

volki_112

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2019 Türkçe
13-12-2029
D
Öncelikle Eline sağlık Volkan bey kardeşim benim istediğim durum branş karnesinde Deneme1 yazan yere Deneme1 deneme sayfası içinde e sutün da yazan ( e satır içinde yazan deneme adların ) branş sayfasındaki alana denemein adının gelmesi örnek olarak 5 sınıf ankara yayınları 6 sınıf seçtimde kafa dengi gibi 2 deneme ve diğer denemelerde de seçilen sınıf seviyesi içinde yazılan deneme adı ne ise ( branş karnesi nde ) gelmesini ve volkan bey kardeşim sana örnek dosya gönderiyorum. Desteklerin için teşekkür ederim değerli kardeşim.
Dedigini anladim. Zamanim olunca bakayim

hakta85

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
xls. 2007
26-08-2025
çok teşekkür ederim Volkan bey kardeşim yanlış anlamaz isen ne zaman bilgi verebilirisn öğrencilerin analizleri üzerinden sınav planlaması yapacam da değerli kardeşim.

volki_112

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2019 Türkçe
13-12-2029
çok teşekkür ederim Volkan bey kardeşim yanlış anlamaz isen ne zaman bilgi verebilirisn öğrencilerin analizleri üzerinden sınav planlaması yapacam da değerli kardeşim.
Hocam zaman hakkinda bir sey diyemem. su anlik deneme adini manuel olarak bi yere yazip ilerleyebilirsin

hakta85

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
xls. 2007
26-08-2025
Hocam zaman hakkinda bir sey diyemem. su anlik deneme adini manuel olarak bi yere yazip ilerleyebilirsin
TEŞEKKÜR EDERİM EMEKLERİNİZ İÇİN
Bu arada şimdi dediğinizi yaptım ama verileri getirmiyor ( Deneme1 ) dışında birşey yazdımda sonuçlar gelmiyor.

Son düzenleme:

volki_112

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2019 Türkçe
13-12-2029
TEŞEKKÜR EDERİM EMEKLERİNİZ İÇİN
Bu arada şimdi dediğinizi yaptım ama verileri getirmiyor ( Deneme1 ) dışında birşey yazdımda sonuçlar gelmiyor.
Hocam su an elle bir sey yazmayacaksiniz. Veriler getor butonuna basiniz soze denemelerin basladigi sayfa soira nosunu soracak. Onu gireceksiniz sonra tamam deyince verielriniz gelecek. Su am ustediginiz gibi denemenin yayini yazacak bir alan yok. (Sablonu bozmamak icin)

volki_112

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2019 Türkçe
13-12-2029
istediğin şekilde Denemenın Yayın Adı da geliyor. ekten indirebilirsin dosyayı
Bazı deneme sayfalarında 5.SINIF yerine 5.SINF yazılmış onları düzeltirsen tüm verileri getirir. Karne sayfasında VEri doğrulamadki gibi olacak Sınıf yazımı tüm deneme sayfalarındaki sınıflar yazımlarını kontrol ediniz..
resimde eşleşme yok yazmasının nedeni sınıf adlarının yazımının veri doğrulamadkinden farklı olması. onları düzeltirseniz hata kalmaz.

Ekli dosyalar

volki_112

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2019 Türkçe
13-12-2029
14 numaralı mesajda paylaştığım dosyanın geliştirilmiş halidir. Buu mesajdaki dosyayı indirip kullanın.

Önemli Değişiklikler:
  • Sınıf Adı Hatası Düzeltmesi:
    • Önceki versiyonda, sınıf adlarının tam olarak doğru yazılması gerekiyordu. Bu yeni versiyonda, sınıf adlarındaki yazım hatalarını en aza indirmek için bir iyileştirme yapıldı.
    • Artık, sınıf adlarının solundaki ilk harf dikkate alınarak eşleştirme yapılıyor. Örneğin, "5.SINIF", "5.SINF", "5-A", "5.A", veya "5/A" gibi farklı yazımların hepsi doğru şekilde algılanacak ve sonuçlar buna göre getirilecektir.
  • Giriş Kutusu (Input Box) Kaldırıldı:
    • Önceki versiyonda, arka arkaya veri getirmek için sürekli olarak bir giriş kutusuna (input box) veri girilmesi gerekiyordu. Bu, kullanıcılar için zaman alıcı ve yorucu olabiliyordu.
    • Bu sorunu çözmek için, giriş kutusu kaldırıldı.
    • Bunun yerine, "deneme sayfalarının" başladığı satır numarasını Excel sayfasındaki "A1" hücresine girmeniz yeterli olacaktır.

Ekli dosyalar

hakta85

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
xls. 2007
26-08-2025
Volkan Bey Kardeşim çok teşekkür ederim ellerine sağlık şimdi inceledim de sizin oluşturduğunuz branş sayfasında a1 hücresinde ( 5 ) yazan alanı 20 yaptım da 1 denemeden 20 deneme kadar getir dedim de bana 16 deneme denm 20 deneme getiryor sonra karışık geliyor sanırım 5 deneme getiriyor.
Volkan Bey Kardeşim 5 yazdım da veri getir dedim de 5 er deneme olarak ismi geliyor 6 yazdımda ise 6 deneme den 11 denemeye kadar getiryoru her hangi bir sayı yazmadan yada yazsakta olur ama 1-20 veya eklenecek deneme sayılar üzerinden uzun bir listes olursa da olur fakat çok emek verdiniz çok değerli bir karne oldu sadece bu alanı dan çözerseniz çok güzel olacaktır.

Son düzenleme:

volki_112

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2019 Türkçe
13-12-2029
Volkan Bey Kardeşim çok teşekkür ederim ellerine sağlık şimdi inceledim de sizin oluşturduğunuz branş sayfasında a1 hücresinde ( 5 ) yazan alanı 20 yaptım da 1 denemeden 20 deneme kadar getir dedim de bana 16 deneme denm 20 deneme getiryor sonra karışık geliyor sanırım 5 deneme getiriyor.
Volkan Bey Kardeşim 5 yazdım da veri getir dedim de 5 er deneme olarak ismi geliyor 6 yazdımda ise 6 deneme den 11 denemeye kadar getiryoru her hangi bir sayı yazmadan yada yazsakta olur ama 1-20 veya eklenecek deneme sayılar üzerinden uzun bir listes olursa da olur fakat çok emek verdiniz çok değerli bir karne oldu sadece bu alanı dan çözerseniz çok güzel olacaktır.
Hocam A1 yazan sayinin ne oldugunu açıklayayım. Excelde
Aciklama
Ogrenci bil.
Brans karne
Veri
Deneme1
Deneme2
Deneme3
....
...
Bu sekilde sayfalarımız olsun. Denemelerin basladigi ilk sayfa sıra nosunu yazmaniz gerekli. Yukarda ornekte 5 yazmaniz gerekir. Eger denemeler 4.sayfadan basliyorsa 4 yazmaniz gerekir. 4.sıradaki sayfadan baslayip saga dogru arama yaparak tum denemeleri getirir.

Kendi dosyanizi gonderin bakayim bir sorunuza sorun var mi.

Son düzenleme: