bu formülde hata nerede

Excel Vers. ve Dili
Office 365
arkadaşlar yeniyim ve formülü nette buldum. dolaysıyla formülden emin değilim ama enteresan bir durum var ve çözemedim. durum şudur:
a1,b1,c1 hücrelerim var
b1/c1 eğer a dan küçükse içerik kırmızıya boyansın istiyorum.
bunun için koşullu biçimlendirmeye şu formülü girdim ve biçimlendirme yaptım
=EĞER(B1/C1>A1;2;0)
ve bu formül çoğunlukla işe yarıyor ancak nedense aşağıdaki verilerle hücre içeriği kırmızıya boyanıyor
B1=36
C1=12
A1=3
bu durumda c1 içeriğini kırmızı yapıyor sistem. oysa ki 36/12 3'ten büyük değil ki! hata nerede.

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 ( 32 bit ) TÜRKÇE
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
(18.03.2020) - Uzman olduğu için tarih geçersiz oldu.
Koşullu biçimlendirme işleminde aşağıdaki formülü kullanın.
Bilgi: Koşullu biçimlendirme formülleri, DOĞRU veya YANLIŞ ya da aynı anlama gelmek üzere 1 veya 0 sonucunu vermelidir.
.
Kod:
=B1/C1<A1

Excel Vers. ve Dili
Office 365
Koşullu biçimlendirme işleminde aşağıdaki formülü kullanın.
Bilgi: Koşullu biçimlendirme formülleri, DOĞRU veya YANLIŞ ya da aynı anlama gelmek üzere 1 veya 0 sonucunu vermelidir.
.
Kod:
=B1/C1<A1
yardım için teşekkürler şu şekilde demek istediniz herhalde
=B1/C1>A1

ama gariptir ki yukarıdaki verilerle ve bu formülle yine 12 sonucu kırmızıya boyanıyor.

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Yazdığım formülü uygulamadınız sanırım.
Belirttiğim formül istenilen işlemi (b1/c1 eğer a dan küçükse) yapar.

Tabi siz EŞİTLİK durumunu, konu açılış mesajında belirtmemişsiniz.
Eşitlik durumu dahil ise < işaretini <= olarak değiştirerek deneyin.
.

Excel Vers. ve Dili
Office 365
yanıt için teşekkürler. yok eşit olma durumunda hücrenin biçimlendirilmesine gerek yok. bu küçük tabloyu bir ortalama tespit tablosu olarak düşünün. yani b1de çalışılan dakika c1de yapılan görev ve a1de ise bir görevin maksimum tutabileceği dakika. bu durumda eğer görev sayısı beklenenden az ise kırmızıya boyanacak hücre. görev daha hızlı bir biçimde tamamlanmışsa sorun yok sadece ortalama süre aşılınca problem. ancak ne yaparsam yapayım garip bir şekilde kırmızıya boyuyor hücreyi değer 12 olunca.

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Mevcut işlemin uygulandığı ve istediğiniz sonucun alınmadığı,
gerçek belgenizle aynı yapıda bir örnek belge yükleyin.

Örnek belge özellikleri ve örnek belge yükleme yöntemine ilişkin kısa açıklama cevabımın altındaki İMZA bölümünde var.
.

Excel Vers. ve Dili
Office 365
evet sorun açık ortada: koşullu biçimlendirme! çünkü basit üç hücre oluşturup değerler girdim sonuç aynı: deneyin isterseniz
A1=3
B1=36
C1=12
ve C1 hücresine koşullu biçilendirme deneyin =B1/C1>A1
excel 36 nın 12ye bölümünü 3 ten büyük kabul ediyor nedense

Excel Vers. ve Dili
Office 365
ancak
A1=3
B1=33
C3=11
deneyin aynı formül ve biçimlendirme ile bu sefer sonucu kırmızı formatlamıyor yani 3ten büyük olarak görmüyor:)

Excel Vers. ve Dili
Office 365

buyrun:) kısaca açıklayayım. bir çalışma tablosu. başlangıç saati, bitiş saati ve görev adedi
gizli bir hücrede de 3 rakamı var (bir görev için ideal süre). biçimlendirmede de olay şu: eğer ideal süreden fazla ise kırmızı biçimlendir). ilginç şekilde gördüğünüz gibi 36/12 nin sonucu olan 12yi kırmızı formatlıyor ancak 39/13 ün sonucu nedense kırmızı değil!

üstte link paylaştım directupload.netten resim ama nedense çıkmadı
http://www.directupload.net/file/d/5079/4u9r8cjx_png.htm

Excel Vers. ve Dili
Office 365
bugün müthiş çalışkanım:) evet sorunu tespit ettim arkadaşlar ama henüz bir çözüm yok. resimdeki tabloyu inceleyin lütfen ve aklınıza bir fikir gelirse lütfen paylaşın.
sorun saat verilerinde! şöyle ki başlangıç ve bitiş saatini elle giriyorum dakikayı ise formül hesaplıyor burada =(D1-C1)*1440 ve gerisi anlattığım gibi.
ancak nedense saat 22:00-23:00 saatleri arasında biçimlendirme sapıtıyor! tabloya bakın diğer verilerin biçimlendirmesinde herhangi bir sorun yok ama ne zaman 22-23 saatleri arası bir çalışma saati girsem biçimlendirme formülü anlamsız bir biçimde sapıtıyor!

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Merhaba Sayın çıtır.

Örnek belgenizde C sütunu için =TAMSAYI((B2-A2)*1440) formülünü kullanmak daha pratik olmaz mıydı?
Konu sahibi örnek belge yerine ekran görüntüsü gönderdiği için cevap yazmamayı tercih etmiştim.
.

Excel Vers. ve Dili
Excel Vers. ve Dili:
Office 2016 TR 64 Bit
22/12/2022
Merhaba Sayın çıtır.

Örnek belgenizde C sütunu için =TAMSAYI((B2-A2)*1440) formülünü kullanmak daha pratik olmaz mıydı?
Konu sahibi örnek belge yerine ekran görüntüsü gönderdiği için cevap yazmamayı tercih etmiştim.
.
Merhaba Sayın Ömer BARAN
Sayın üstadım çok haklısınız.Bende önçe sizin gibi düşünmüştüm.Soru sahibi çıkan saat sonuçunu bu formülle
Kod:
=(D1-C1)*1440
doğrudan dakikaya dönüştürdüğünü düşünüyor ve aynı değerleri veriyor.Yaptığı işlemde saat ve dakika var ve işlem yanlış.Yazdığım bu formülle aslında bunu anlatmaya çalışmıştım.
Kod:
=SAAT(METNEÇEVİR((B2-A2);"[ss]:dd:nn"))*60+DAKİKA(METNEÇEVİR((B2-A2);"[ss]:dd:nn"))
.Sonuç olarak sizin kullandığınız formülü uygulamak daha kısa ve sonuç doğru fakat soru için açıklayıçı olmadığını düşündüm.Yinede belirttiğiniz formül kullanıp, gerekli açıklamalar yapılabilirdi.Uyarınız ve cevabınız için çok teşekkür ederim.

Excel Vers. ve Dili
Office 365
verdiğiniz bilgiler için teşekkürler arkadaşlar. eve dönünce deneyeceğim. ömer baran kusura bakma dosya yüklemeyi beceremedim. yükleme sitelerini denedim hata verdi ben de dolayısıyla resim sitesi kullandım.

Excel Vers. ve Dili
2016 TR
02/05/2019
evet sorun açık ortada: koşullu biçimlendirme! çünkü basit üç hücre oluşturup değerler girdim sonuç aynı: deneyin isterseniz
A1=3
B1=36
C1=12
ve C1 hücresine koşullu biçilendirme deneyin =B1/C1>A1
excel 36 nın 12ye bölümünü 3 ten büyük kabul ediyor nedense
Ben bu şekilde yapınca doğru sonuç aldım acaba ondalık basamaklarda fazladan rakam olabilirmi bi kontrol ediniz bence. :)

=EĞER((B1/C1)=3;DOĞRU;YANLIŞ)