Soru Bütçe Birleşim hk.

nazifdural

Altın Üye
Katılım
13 Haziran 2007
Mesajlar
117
Excel Vers. ve Dili
microsoft office 365
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
07-08-2026
Merhabalar,
Tablomda, "A" ile başlayan diğer sayfalardaki verileri "01-OTELBUTCE2023" sayfasındaki formata göre bu sayfaya alt alta makro ile getirmek istiyorum.
Not : A ile başlayan sayfalara verileri sorguyla alıyorum.
Yardımcı olursanız çok sevinirim.
 

Ekli dosyalar

ÖmerFaruk

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
22 Ekim 2017
Mesajlar
4,779
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-64
Kod içindeki yeşil renkli açıklama satırına dikkat edin.
Kodu bir Module içine ekleyip kullanabilirsiniz.
C++:
Sub OtelButce()
    Dim Sh As Worksheet, Veri, Liste, Say As Long, i As Long, k As Byte
    ReDim Liste(1 To Rows.Count, 1 To 5)
    Worksheets("01-OTELBUTCE2023").Range("A4:E" & Rows.Count).ClearContents
    For Each Sh In Worksheets
        'If Sh.Name <> "01-OTELBUTCE2023" Then
        If Left(Sh.Name, 5) Like "A###-" Then 'Sayfa adının ilk 5 karakterine bakıyorum
            Veri = Sh.Range("A1").CurrentRegion.Value
            For i = 2 To UBound(Veri)
                If Veri(i, 1) = "" Then Exit For
                For k = 4 To 15
                    'Eğer tutar SIFIR olan bütçe kalemlerini ana sayfaya almayacaksanız
                    'aşağıdaki satırın başındaki tırnak işaretini silin
                    'If Veri(i, k) = 0 Then GoTo Devam
                    Say = Say + 1
                    Liste(Say, 1) = Veri(i, 1)
                    Liste(Say, 2) = Veri(i, 2)
                    Liste(Say, 3) = Veri(i, 3)
                    Liste(Say, 4) = Veri(1, k)
                    If Veri(i, k) = "-" Then
                        Liste(Say, 5) = 0
                    Else
                        Liste(Say, 5) = Replace(Veri(i, k), ".", "") * 1
                    End If
Devam:
                Next k
            Next i
        End If
    Next Sh
    Worksheets("01-OTELBUTCE2023").Range("A4").Resize(Say, 5) = Liste
    Erase Veri: Erase Liste
End Sub
 
Son düzenleme:

nazifdural

Altın Üye
Katılım
13 Haziran 2007
Mesajlar
117
Excel Vers. ve Dili
microsoft office 365
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
07-08-2026
Hocam çok sağolun birde A sayfalarından gelen Tutar kolonunu sayı formatına dönüştürerek getirmek mümkün mü? kolonda bazı sayılar metin olarak saklanan sayı formatında geliyor.
 

nazifdural

Altın Üye
Katılım
13 Haziran 2007
Mesajlar
117
Excel Vers. ve Dili
microsoft office 365
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
07-08-2026
Hocam mükerrer kayıt getiriyor. Çalıştırdığım dosya ektedir.
 

Ekli dosyalar

ÖmerFaruk

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
22 Ekim 2017
Mesajlar
4,779
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-64
Hocam çok sağolun birde A sayfalarından gelen Tutar kolonunu sayı formatına dönüştürerek getirmek mümkün mü? kolonda bazı sayılar metin olarak saklanan sayı formatında geliyor.
Siz verileri başka bir programdan çektiğinizi söylüyorsunuz. Ama bazı verileri sayı olarak çekmiş bazılarını metin olarak çekmişsiniz.
Gönderdiğiniz son dosyadaki A100-GONBURO sayfasınında Nisan Ekim arası tutarlar metin formatında. Kodda bununla ilgili revizeyi yaptım.

Mükerrer kayıt sizin tablolarınızda var.
Örneğin A100-GINBURO 29.satır ile GELİRBİRLEŞİM 29.satırlar aynı veriye sahip.

Eğer GelirBirleşim sayfası alınmayacak, sadece Axxx- ile başlayan sayfalara bakacağım diyorsanız kodu revize edebilirim. Ki ettim.
#2 nolu mesajdaki revize edilmiş halini kullanabilirsiniz.
 
Son düzenleme:

nazifdural

Altın Üye
Katılım
13 Haziran 2007
Mesajlar
117
Excel Vers. ve Dili
microsoft office 365
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
07-08-2026
Hocam elinize sağlık. Çok teşekkür ederim. Tam istediğim gibi oldu.
Allah size ve excel.web.tr ekibine sağlık sıhhat ve nice güzel başarılar versin.
 

ÖmerFaruk

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
22 Ekim 2017
Mesajlar
4,779
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-64
Güzel temennileriniz için biz teşekkür ederiz.
 
Üst