Büyükden küçüğe sıralama

Excel Vers. ve Dili
exel 2003 türkçe
değerli üstadım …

bugünün puanı kısmına puanı ekliyorum kazanılan puan kısmında da sonucu veriyor yukarıdan aşağıya doğru bunu büyükten küçüğe otomatik sıralatabilir miyim ? Kırmızı sütün olarak işaretledim kazanılan puan kısmında hagisi yüksekse sıralama ona göre olmalı yapabilir miyiz ?

örnek lütfen
http://www.excel.web.tr/attachment.php?attachmentid=63455&stc=1&d=1238541127

Ekli dosyalar

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

B2:F20 aralığını fare ile işaretleyiniz. Daha sonra Veri / Sırala menüsünden Sıralama menüsünden F sütununu seçerek Azalan butonunu işaretleyerek tamam butonuna basınız..

.

Excel Vers. ve Dili
exel 2003 türkçe
: ) bu kadar cık mı :D üstünde çalışmalar yapayım ekleme yaparsam tekrardan iletirim bu arada siz hiç uyumaz mısınız ne zaman soru sorsam hemen cevap geiyor ne mükemmel bişi ya

Excel Vers. ve Dili
exel 2003 türkçe
bu işlem devamlı yapılması gerekiyor ben eklemeyi rakamları ekledikten sonra otomat
k olarak yapabilir mi ?

yani aynı işlemi tekrar tekrar mı yapmak zorundayız ?

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
bu işlem devamlı yapılması gerekiyor ben eklemeyi rakamları ekledikten sonra otomat
k olarak yapabilir mi ?

yani aynı işlemi tekrar tekrar mı yapmak zorundayız ?
Makro kaydet yoluyla kodları oluşturarak kullanabilirsiniz.

Kod:
Sub Sırala()
    Range("B3:F20").Select
    Selection.Sort Key1:=Range("F3"), Order1:=xlDescending, Header:=xlGuess, _
        OrderCustom:=1, MatchCase:=False, Orientation:=xlTopToBottom, _
        DataOption1:=xlSortNormal
    Range("B2").Select
End Sub
.

Excel Vers. ve Dili
exel 2003 türkçe
baya bi uykum geldi yarın sabah denerim artık üstadım teşekkür ederim walla iyiki varsınız allah razı olsun inş bi günsizler gibi olurum : )

Excel Vers. ve Dili
exel 2003 türkçe
makro yoluyla kaydet olayını daha önceden görmemiştim kendim şu an karıştırarak yapmaya çalıştım fakat hata verdi açıklama yapabilir misiniz bu konu hakkında :( lütfen .

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
makro yoluyla kaydet olayını daha önceden görmemiştim kendim şu an karıştırarak yapmaya çalıştım fakat hata verdi açıklama yapabilir misiniz bu konu hakkında :( lütfen .
Merhaba,

Araçlar / Makro / Yeni Makro Kaydeti işaretledikten sonra 2. mesajda yazıklarımı sırasıyla yapınız ve daha sonra kaydetmeyi durdurunuz. Bu şekilde kodları oluşturabilirsiniz. Eki inceleyiniz..

.

Ekli dosyalar