Büyükharf fonksiyonu hk.

Excel Vers. ve Dili
Office XP
Elimde 2 tane bilgisayar var ve ikisinde de Office 2007 yüklü. Bir hücreye =Büyükharf("iplik") yazdığımda bilgisayarın birinde İPLİK sonucunu diğerinde IPLIK sonucunu veriyor. IPLIK sonucunu veren bilgisayarda hücreye direk olarak İPLİK yazdığımda sorun olmuyor. İki bilgisayarın tüm office ayarlarını dil seçenekleri dahil eşitlememe rağmen bu sorunu çözemedim. Vba ile Ucase komutunu denedim aynı problem devam ediyor. Nette araştırdığımda Ucase komutunun Büyükharfe çevirirken Denetim Masasındaki Bölge ve dil seçeneklerindeki tanımları kullandığı burada yanlış bir tanımda "İ" "I" problemi olacağını bahsetmiş. 2 bilgisayarın da Bölge ve Dil Seçenekleri aynı. Bu sorunu nasıl çözebilirim. Aynı sorunu yaşayan var mı?. Acaba Office 2007 nin içinde bununla ilgili bir ayar mı var?

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba

excel2007 de bu sorunu yaşayabilirsiniz.
Türkçe dil paketi sorunundan kaynaklanıyor olsa gerek.
ofisi ubdate edin. sanırım sp1 içersinde bu olacak.

Excel Vers. ve Dili
Office XP
İlginize çok tşk.ederim. Problem dediğiniz nedenden kaynaklanıyor. Sorunu yaşamadığım bilgisayarda Office SP2 yüklü iken diğer problemli 2 bilgisayarda da SP1 dahi yüklü değil. En yakın zamanda güncelleştirme yapacağım. Tekrar tşk.ediyorum.

Excel Vers. ve Dili
Office XP
Yazdığımız mesajı sonradan nasıl silebiliyoruz? cevabımı kabul etmedi 2.defa yazdım bu sefer ikisini de kabul etti. Birini silemedim.

Son düzenleme: