Bugun'u baz alarak satis ve stok ayari yapmak

Excel Vers. ve Dili
turkce
Arkadaslar merhaba,

Benim bir konu uzerinde yardima ihtiyacim vardi.

Sorum su: Bugunun tarihini gun sayisi olarak baz alarak satis performansi ve kalan stok miktarini bulma uzerinde bir rapor olusturmak istiyorum. Sadece Bugunun tarihini nasil gun sayisi olarak alabilirim onu bulamadim. Ekli dosyada derme catma bir rapor ornegi var. Yardimlarinizi rica ederim.

Eger bu konu uzerinde calisilmis ornek bir tablo var ise incelemek ve kendimi gelistirmek istedim.

Ilginiz icin simdiden tesekkur ederim.

Ekli dosyalar

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Eğer size 14.10.2010 tarihinin sadece gün sayısı lazımsa aşağıdaki şekilde bulabilirsiniz.

Kod:
=GÜN(E3)
Eğer size ilgili tarihin yıl içinde kaçıncı gün olduğu bilgisi lazımsa aşağıdaki şekilde bulabilirsiniz.

Kod:
=E3-TARİH(YIL(E3);1;1)
Formülü uyguladıktan sonra hücreyi "GENEL" olarak biçimlendirin.

Ayrıca F4 hücresindeki sonuç nasıl hesaplanacak bilgi verirseniz onun çözümü içinde öneride bulunabiliriz.

Excel Vers. ve Dili
turkce
Korhan Bey merhaba,

Yardiminiz icin cok tesekkur ederim. Aradigim cevap tam anlami ile sizin veriklerinizdi.

Benim yapmak istedigim bir urunun sene basindan beri yuzdesel olarak satis performansini bulmak. Ornegin 120 adet satilan bir parfumun sene basindan beri %'sel performansini bulup urun bazli analiz yapabilmek. Yani verimlilik anlaminda.

Excel Vers. ve Dili
turkce
Bu arada aklima gelen baska bir sorum daha vardi, demin yanitlarken unutmusum.

Bulunan ilgili tarihin yil icindeki gun hesaplamasini nasil otomatik olarak guncelleyebilirim? Yani excel'i actigimda dun 256. gun ama bugun actigimda 257.gun olmasini otomatik nasil saglayabilirim.

Saygilar

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Selamlar,

E3 hücresine aşağıdaki formülü uygularsanız dosyanızı açtığınızda gün sürekli güncellenir.

Kod:
=BUGÜN()
Verimliliği hesaplayan formül mantığı nasıl çalışmaktadır. Örneklermisiniz.

Excel Vers. ve Dili
turkce
Merhaba,

Ben aslinda verdiginiz ilk cevaptaki =E3-TARİH(YIL(E3);1;1) guncellenmesini tercih ederim. Bu nasil oluyor acaba?

Verimlilik demekle sunu kastedmek istedim: A markali bir urunun diger urunlere gore kac gun stok'ta kaldigini (dolayisi ile stok maliyeti olusacak), sene basindan ilgili gune kadar 100 adet satilmis ise sene basindan beri oran olarak % kac oranla satis performansi gerceklesmistir vs. gibi.

Eger sizin bu konu uzerinde yardimci olabileceginiz ornekler varsa yardiminizi rica ederim.

Saygilar

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Selamlar,

Eğer E3 hücresini değiştirmeden formülün sürekli gün sayısının değişmesini istiyorsanız aşağıdaki şekilde kullanabilirsiniz.

Kod:
=BUGÜN()-TARİH(YIL(BUGÜN());1;1)