Slm Arkadaşlar ve üstadlar
Sitemizde bul ve sil ile ilgili bir çok örnek var ama ben bunu dosyama uyarlayamadım.Bul İçin arkadaşların yazmış olduğu şu örneği ekledim çalışıyor ama istediğim sayfadan bulduramıyorum.
Private Sub CommandButton12_Click()
If TextBox1.Text = "" Then
MsgBox "LÜTFEN ÖĞRENCİ NO GİRİNİZ!!!"
Exit Sub
End If
For Each hucre In Range("a2:a" & WorksheetFunction.CountA(Range("a1:a65000")) + 1)
If StrConv(hucre.Value, vbUpperCase) = StrConv(TextBox1.Value, vbUpperCase) Then
hucre.Select
TextBox2 = ActiveCell.Offset(0, 1).Value
TextBox3 = ActiveCell.Offset(0, 2).Value
TextBox4 = ActiveCell.Offset(0, 3).Value
TextBox5 = ActiveCell.Offset(0, 4).Value
.
.
şeklinde devam ediyor.Öğrenci bilgileri sayfasından buluyor. Burda kullandığım bul butonuna not sayfasından bulmasını istiyorum. Sil butonu ile de bulduğu satırdaki d hücresinden sonrasını silmek istiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.
Sitemizde bul ve sil ile ilgili bir çok örnek var ama ben bunu dosyama uyarlayamadım.Bul İçin arkadaşların yazmış olduğu şu örneği ekledim çalışıyor ama istediğim sayfadan bulduramıyorum.
Private Sub CommandButton12_Click()
If TextBox1.Text = "" Then
MsgBox "LÜTFEN ÖĞRENCİ NO GİRİNİZ!!!"
Exit Sub
End If
For Each hucre In Range("a2:a" & WorksheetFunction.CountA(Range("a1:a65000")) + 1)
If StrConv(hucre.Value, vbUpperCase) = StrConv(TextBox1.Value, vbUpperCase) Then
hucre.Select
TextBox2 = ActiveCell.Offset(0, 1).Value
TextBox3 = ActiveCell.Offset(0, 2).Value
TextBox4 = ActiveCell.Offset(0, 3).Value
TextBox5 = ActiveCell.Offset(0, 4).Value
.
.
şeklinde devam ediyor.Öğrenci bilgileri sayfasından buluyor. Burda kullandığım bul butonuna not sayfasından bulmasını istiyorum. Sil butonu ile de bulduğu satırdaki d hücresinden sonrasını silmek istiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.