Bulunan satırı aktaracak makro

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
Değerli Forum paylaşanları,

Amacım, bir user form yardımı ile, ekteki dosyada yer alan "potansiyel işler" sayfasındaki tablodan Firma adına göra arama yaptırıp (bunun için bir buton ve TextBox ekleyerek) bulunan firma adı bilgisinin bulunduğu satırı bir buton yardımı ile copy yapıp, tablonun aşağısındaki en son dolu satırın altındaki boş satıra tüm sütun boyunca komple satırı yapıştırmak ve bunu sarı renge boyatarak uyarı sağlamak. Her defasında yeni kopyalama işi en sondaki dolu satırdan bir sonraki boş satıra atama yapacak şekilde olması talep edilkiyor.

Yardımınızı bekliyor iyi çalışmalar diliyorum

Saygılarımla

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003, 2007, 2010 (TR)
Yani örnek dosya üzerinden konuşursak, en son boş satırdan kasıt; (sadece şu anki veriler üzerinden düşünürsek 93.satır mıdır? yoksa, 635.satır mı?

Tabi bu kopyalama işlemi yapılınca, listede otomatikman mükerrer kayıtlar oluşacak.

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
Merhaba
İşlenmiş en son satırdan sonraki yani93 oluyor, sayın fpc

Excel Vers. ve Dili
Ekteki dosyayı inceleyiniz. Listview'in altındaki kutuya (combobox) aktarılacak firma adını girin ve aktar tuşuna basın.

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
Çok teşekkür ediyorum. Bir şey merak ediyorum, Aktarma gerçekleşince neden hemen ListView da göremiyoruz değişmeyi. Bu sağlanamaz mı.
ListViewdan satıeı seçip AKTAR yapsak bu işlem daha pratik olabilir ve TextBox a gerek kalmayabilir. Bu olabilir mi?

Excel Vers. ve Dili
Tabi ki yapılabilir. Ama sizin sorunuz, "bir textbox ve buton ekleyerek" ifadesini içerdiği için, bu şekilde dizayn edildi.

Önerdiğiniz şey mantıklı ve olması gereken şey de bu zaten. Yani bir listview nesnesinden bu işi yönetmek. Ama şunu düşünürseniz :"Binlerce satırlık bir listview'iniz var ve siz burdan seçim yapmaya çalışıyorsunuz." . Bu işlem baya can sıkıcı olabilir.

Onun için arama şeklinde bir textbox daha kullanışlı olabilir. Listview seçimi için de kod yazılabilir