Bulunduğum hücre renklensin

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007-Excel 2010
Herkese iyi geceler. Bir excel sayfasında bulunduğum hücre , yada bulunduğum satır, yada bulundupum sütun, renklensin istiyorum ama bu renklendirmeyi yaparken önceden mevcut olan rengi silmesini istemiyorum..
şimdidien teşekkürler..

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007-Excel 2010
Sayın yöneticiler bu iki soruyu aynı yere koyarsak kimse cevaplamaz ki ? 2 soru kafa karıştırıyor bende ayerı ayrı yerlere yazdım ???

S

Skorpiyon

Misafir
Sayın foubleu,

1. mesajınız için Koşullu biçimlendirmeyi deneyin. (Excel'i açın, Biçim menüsü altındadır)

2 nolu mesajınızı şahsen anlamış değilim. Bu nasıl olur ki ?

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Sayın yöneticiler bu iki soruyu aynı yere koyarsak kimse cevaplamaz ki ? 2 soru kafa karıştırıyor bende ayerı ayrı yerlere yazdım ???
Merhaba Sayın foubleu,

Haklısınız bir yanlışlık olmuş, gerekli düzenlemeyi yaptım.

İyi çalışmalar..

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007-Excel 2010
Öncelikle Şaban bey, Bulunduğu aktif hücrfe renklensin sitoyrum yani koşulu biçimlendirmeyle olmuyor dediğiniz. Ayrıca bulunduğum stır yada sütunun komple renklenmesi işleminide makrodan yapılabiliyor. Fakat bu işlemler yapıldığı zaman önceden renkli olan ( manuel yapılmış) renkler maalesef gidiyor.) ..ilk seçenek yani hangi hücreye gelrisem ör. mavi olsun ..ok..

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007-Excel 2010
ilginiz için teşekkür ederim espiyonajl..aslında sizdende konu ile ilgili bir cevap beklerim ama :)

S

Skorpiyon

Misafir
Örnek bir dosya ekleyebilir misiniz.

Ayrıyeten aktif edilen hücrenin renklenmesi için aşağıdaki kodu sayfanın kod bölümüne yazarak deneyiniz.

Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
Intersect(Target, [ActiveCell]).Interior.ColorIndex = 6
End Sub

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007-Excel 2010
ya üstünde durduğum hücre yada girdiğim hücre ok. sarıya boyanıyor. ama nereye gitsem sarı renk oluyor ben sadece bulunduğum hücrede renk istiyorum.. yada buşunduğum satırda komple yata hepsi aynıo renk olsun ve başka yere gittğimde o renk kalmasın.. ve mevcut renkleride silmesin ...umarım açıklayıcı omuşumdur.. uamrım anlatabilmişimdir...yoruyorum sizide ama!

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
merhaba

ya üstünde durduğum hücre yada girdiğim hücre ok. sarıya boyanıyor. ama nereye gitsem sarı renk oluyor ben sadece bulunduğum hücrede renk istiyorum.. yada buşunduğum satırda komple yata hepsi aynıo renk olsun ve başka yere gittğimde o renk kalmasın.. ve mevcut renkleride silmesin ...umarım açıklayıcı omuşumdur.. uamrım anlatabilmişimdir...yoruyorum sizide ama!
bu dosyayı bir incelermisiniz.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Excel 2007-Excel 2010
Sn. hrknp: Öncelikle elinize ve teşekkürler. Eğer dosyayı incelerseniz aktif hücre renklendirmesinde hangi hücredeyseniz orası sarı oluyor fakat dikkat edinizki A1 hücresi hep sarı kalıyor.. 2. Hücre renkledirmede hangi satırdaysanız o satır komple aynı renk bu uygulamyaı bende yapmıştım fakat beceremediğim. daha önceden var olan renklerin bu renklendirme karşısında renklerin kaybolmasıdır. Ör: ben 3. satırdayım. 7. satırda mavi renkli yerler( hücre) var ben 7. satıra geldğimde tüm satır pembe olmakta ve başka satıra geçtiğimde 7. satırdaki mavi renk kaybolmaktadır. Benim istediğim ise önceden atanmış olan renklein bu uygulama ile kaybolmmasıdır. bu mümkün müdür? şimdiden teşekkürler...

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007-Excel 2010
Korhan bey ilginize teşekkür ederim. Belirtmiş olduğunuz linke daha önce bakmıştım. Fakat arakdaşımızın eklemiş olduğu dosya bende açılmıyor.
o nedenle oradan faydalanamadım.. teşekkürler.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 Türkçe
Bu başlığı biraz canlandırmak gerekirse, güzel bir konu ama nihayete ermemiş bir konu. Çözümü olan var mı acaba ?