Buton İle Hücre Değerini Değiştirme

huseyinn31

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2019 - Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
10-10-2025
Merhabalar,

Paylaşmış olduğum dosyada tatil sitesinde konaklayanların aylık fatura detaylarını görebileceği bir tablo yaptım. Değiştir butonu ile Mail sheeti E9 hücresine, Tüketim sheeti A sütunu A4 'ten sonra gelen tatilci isimlerini yazdırmak istiyorum.

Dosya açıldığında Mail.E9 hücresi boş gelecek, Değiştir butonuna basınca Tüketim.A5 hücresindeki tatilci adı soyadını Mail.E9 hücresine yazdıracak, tekrar butona basınca Tüketim.A6 hücresindeki tatilci adı soyadını yazdıracak. Aslında buton bu işi yapıyor ama Misafir yazan hücreye gelirse tekrar ilerlemiyor. Bu kodları daha önce rakam içeren dosyada yapmıştım doğru çalışmıştı.

Teşekkürler

Ekli dosyalar

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Merhaba,

Dosya açılışında E9 hücresinin boş gelmesi için aşağıdaki kodu "BuÇalışmaKitabı" (ThisWorkbook) bölümüne uygulayınız.

C++:
Private Sub Workbook_Open()
    Sheets("Mail").Range("E9").Value = Empty
End Sub
DEĞİŞTİR işleminde Misafir de takılmasının sebebi ise kullandığınız komut sütunda ilk bulduğu veriye ait bilgileri size döndürüyor. Misafir yazan hücrelere benzersiz veriler yazarsanız sorun çözülür. Aksi durumda tatilci ismi yerine daire noyu kullanmanız gerekebilir.

huseyinn31

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2019 - Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
10-10-2025
Daire no'yu kullanırsak sütun sıralamasında değişiklik yapmamız gerekir mi? Misafir ve BOŞ yazan hücreleri malesef değiştiremiyoruz. Bir diğer alternatif sütunların yerini değiştirip işlemi tamamladıktan sonra exceli eski haline çevirmek olabilir diye düşünüyorum.
---
Korhan hocam sütun yeri değiştirerek yapmak daha kolay olacaktır. En azından bildiğim kodlar ile yazıp bir sıkıntı olursa müdahale edebilirim. Teşekkürler.

Son düzenleme:

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Sanırım bu uyarlamayı kendiniz yapabilirsiniz.