Buton renklendirme

ASLAN7410

Altın Üye
Altın Üye
Katılım
15 Temmuz 2012
Mesajlar
2,790
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2021 TR 64 Bit
Merhaba hayırlı günler.

Ekte gönderdiğim excel dosyamın sol tarafında aylara ait butonlar mevcut, ben butonlara bastığımda o ay bilgileri ekrana geliyor, diğerleri gizleniyor.

Yapmak istediğim ekranda bulunan aya ait buton renkli olabilir mi? Ya da daha belirgin nasıl yapılabilir?
Örneğin OCAK butonuna bastığımda ekrana OCAK ayına ait bilgiler geliyor, diğerleri gizleniyor.
OCAK butonu renkli veya daha belirgin olmasını istiyorum.

Yardımcı olur musunuz?
 

Ekli dosyalar

ASLAN7410

Altın Üye
Altın Üye
Katılım
15 Temmuz 2012
Mesajlar
2,790
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2021 TR 64 Bit
Yapmak istediğim hangi butonun aktif olduğunu görmek istiyorum.
 

Muzaffer Ali

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
5 Haziran 2006
Mesajlar
5,802
Excel Vers. ve Dili
2019 Türkçe
Merhaba.

Module7 deki kodları silin aşağıdakileri kopyalayın.
Kod:
Option Compare Text
Sub BaşaGeç()
Columns("B:BU").EntireColumn.Hidden = False
Range("D6").Select
ButonRenklendir "Başa Geç"
End Sub
Sub BütünAylarGöster()
    Columns("B:BU").EntireColumn.Hidden = False
    Range("D6").Select
    ButonRenklendir "Bütün Aylar"
End Sub
Sub OcakGöster()
    Columns("B:BU").EntireColumn.Hidden = False
    Columns("H:BU").EntireColumn.Hidden = True
    Range("D6").Select
    ButonRenklendir "Ocak"
End Sub
Sub ŞubatGöster()
    Columns("B:BU").EntireColumn.Hidden = False
    Columns("B:G").EntireColumn.Hidden = True
    Columns("N:BU").EntireColumn.Hidden = True
    Range("J6").Select
    ButonRenklendir "Şubat"
End Sub
Sub MartGöster()
    Columns("B:BU").EntireColumn.Hidden = False
    Columns("B:M").EntireColumn.Hidden = True
    Columns("T:BU").EntireColumn.Hidden = True
    Range("P6").Select
    ButonRenklendir "Mart"
End Sub
Sub NisanGöster()
    Columns("B:BU").EntireColumn.Hidden = False
    Columns("B:S").EntireColumn.Hidden = True
    Columns("Z:BU").EntireColumn.Hidden = True
    Range("V6").Select
    ButonRenklendir "Nİsan"
End Sub
Sub MayısGöster()
    Columns("B:BU").EntireColumn.Hidden = False
    Columns("B:Y").EntireColumn.Hidden = True
    Columns("AF:BU").EntireColumn.Hidden = True
    Range("AB6").Select
    ButonRenklendir "MayIs"
End Sub
Sub HaziranGöster()
    Columns("B:BU").EntireColumn.Hidden = False
    Columns("B:AE").EntireColumn.Hidden = True
    Columns("AL:BU").EntireColumn.Hidden = True
    Range("AH6").Select
    ButonRenklendir "Hazİran"
End Sub
Sub TemmuzGöster()
    Columns("B:BU").EntireColumn.Hidden = False
    Columns("B:AK").EntireColumn.Hidden = True
    Columns("AR:BU").EntireColumn.Hidden = True
    Range("AN6").Select
    ButonRenklendir "Temmuz"
End Sub
Sub AğustosGöster()
    Columns("B:BU").EntireColumn.Hidden = False
    Columns("B:AQ").EntireColumn.Hidden = True
    Columns("AW:BU").EntireColumn.Hidden = True
    Range("AT6").Select
    ButonRenklendir "Ağustos"
End Sub
Sub EylülGöster()
    Columns("B:BU").EntireColumn.Hidden = False
    Columns("B:AV").EntireColumn.Hidden = True
    Columns("BD:BU").EntireColumn.Hidden = True
    Range("AZ6").Select
    ButonRenklendir "Eylül"
End Sub
Sub EkimGöster()
    Columns("B:BU").EntireColumn.Hidden = False
    Columns("B:BC").EntireColumn.Hidden = True
    Columns("BJ:BU").EntireColumn.Hidden = True
    Range("BF6").Select
    ButonRenklendir "Ekİm"
End Sub
Sub KasımGöster()
    Columns("B:BU").EntireColumn.Hidden = False
    Columns("B:BI").EntireColumn.Hidden = True
    Columns("BP:BU").EntireColumn.Hidden = True
    Range("BL6").Select
    ButonRenklendir "KasIm"
End Sub
Sub AralıkGöster()
    Columns("B:BU").EntireColumn.Hidden = False
    Columns("B:BO").EntireColumn.Hidden = True
    Range("BR6").Select
    ButonRenklendir "ARALIK"
End Sub

Sub ButonRenklendir(ButonMetni As String)
    Dim Bak As Variant
    For Each Bak In Worksheets("2019 H").Buttons
        Bak.Font.ColorIndex = xlAutomatic
        If Bak.Text = ButonMetni Then Bak.Font.ColorIndex = 3
    Next
End Sub
 

ASLAN7410

Altın Üye
Altın Üye
Katılım
15 Temmuz 2012
Mesajlar
2,790
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2021 TR 64 Bit
Sayın dalgalikur, valla süper olmuş tam istediğim gibi ellerinize sağlık.

Hayırlı günler diliyorum.
 
Üst