Soru Butonla VeriDoğrulama (Inputbox) Yaptırma

leonadies

Excel Derya Deniz Bizde Kulaç Atmaya Çalışıyoruz:)
Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2016 TR 64 Bit Windows
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
01-02-2027
Üstadlar;

Elimdeki formda J3:J aralığında dinamik olarak fiş noları geliyor. Fiş no sutunu bazen az veri bazen çok veri oluyor. Bazen alttaki satırları silme durumumda oluyor. Böyle olunca G3:G aralığındaki aşağıya doğru olan (ve excel menüsünden yaptığımız)hücre içinde veri doğrulama inputboxlarını yeniden yapmak zorunda kalıyorum.

İsteğim ise şöyle; buton yardımı ile FİŞ NO sütunu dolu olmasına bakarak G3:G sütununda karşılarına hücre içine veri doğrulama ekleme işinin (HAZIR;BEKLİYOR şeklinde) makro tarafından otomatik eklenmesi.

Bir kaç yöntem denedim ancak başarılı olamadım. Çözümü var mıdır?

Dosyalarım ekte

Butonla Veridoğrulama Yapma.jpg

Ekli dosyalar

ÖmerFaruk

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-64
Sorunuzu anlamadım
G3:Gx aralığındaki açılır kutuların J sütunundaki veri kadar bir liste mi olsun istiyorsunuz?
HAZIR ya da BEKLİYOR neye göre yazacak?
Her daim G3:Gx aralığındaki veri doğrulamayı J sütununun o anki haline göre dinamik yapabiliriz

Aradığınız bu ise G sütunundaki veri doğrulamada LİSTE formülü olarak aşağıdakini kullanabilirsin.
=KAYDIR($J$3;0;0;BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY($J:$J);1)

Son düzenleme:

leonadies

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
01-02-2027
@NextLevel hocam HAZIR ya da BEKLİYOR ben elle seçeceğim. Bunda özel bir isteğim yok.

G3:G aralığında resimde gözüken veri doğrulama metni inputbox olarak açılsın yeterli.

Örneğin J3:J150 arasında fiş noları varsa
G3:G150 arasında da veri doğrulama metni inputbox olarak açılsın.

leonadies

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
01-02-2027
Aradığınız bu ise G sütunundaki veri doğrulamada LİSTE formülü olarak aşağıdakini kullanabilirsin.
=KAYDIR($J$3;0;0;BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY($J:$J);1)
Yok isteğim bu değil tamamen makro ile çözüm gerekmekte. Elle menüden yaptığımız hücre içinde veri doğrulama işini makro ile yaptırma derdindeyim.

ÖmerFaruk

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-64
J3:J150 arasında dolu olan satırlara karşılık G sütununda VeriDoğrulamalı Liste olsun, içinde de "Hazır" ve "Bekliyor" Seçeneği olsun.
Eğer J sütununda satır boş ise G sütununda liste olmasın.

Anladığım doğruysa aşağıdaki kodu istediğiniz olayla tetikleyebilirsiniz.
C#:
Sub VeriDoğrula()
    Son = Range("J2").End(xlDown).Row
    Range("G:G").Validation.Delete
    Range("G3:G" & Son).Validation.Add xlValidateList, Formula1:="Hazır,Bekliyor"
End Sub

ÖmerFaruk

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-64
Bu arada Forumda arama yaparak bir şeyler kullanmaya çalışan üyeleri yanlış yönlendirmemek için soru başlığındaki ve varsa içeriğindeki IINPUTBOXX ifadesi kaldırılmalı.
Yöneticiler umarım görürler.

leonadies

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
01-02-2027
Aynen budur @NextLevel üstadım :) Ellerine sağlık

leonadies

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
01-02-2027
Bu arada Forumda arama yaparak bir şeyler kullanmaya çalışan üyeleri yanlış yönlendirmemek için soru başlığındaki ve varsa içeriğindeki IINPUTBOXX ifadesi kaldırılmalı.
Yöneticiler umarım görürler.
Veri doğrulama yazınca başka manalara kayıyor genelde ve bambaşka örnekler çıkıyor. Örneğin bu isteğimi hem sitede hem google da çok arattırdım. Ama bir örneği yoktu. Ayırmak için özelikle yazdım yani. Tekrar teşekkür ederim.

ÖmerFaruk

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-64
Veri doğrulama yazınca başka manalara kayıyor genelde ve bambaşka örnekler çıkıyor. Örneğin bu isteğimi hem sitede hem google da çok arattırdım. Ama bir örneği yoktu. Ayırmak için özelikle yazdım yani. Tekrar teşekkür ederim.
Tavsiyem, türkçe değil de ingilizce arama yaparsanız daha kolay sonuca ulaşırsınız
Doğrulama için Validation gibi