Butonların farkı

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 TR
Selamlar,
Kendisine kod yazılan buton ile makro atanan buton arasında ne fark vardır?
Hangi durumlarda hangisinin kullanılması doğrudur? Basit bir soru belki ama merak ettim. Açıklamalar için şimdiden teşekkürler.
Yavuz Tümer

Ayhan Ercan

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365- Türkçe
makro atanan buton?

atanan makro zaten kod değilmidir? dolayısıyla her ikisi de aynı şeyi yapmış oluyorlar.. :cool:

Zeki Gürsoy

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 365 (64 bit) - Türkçe
Selamlar,
Kendisine kod yazılan buton ile makro atanan buton...
Sayfa üzerine yerleşen butonlardan bahsediyorsunuz sanırım.

Çalışma açısından fark yok ancak, makro atanan butonun ( "Form denetim" veya herhangi çizim nesnesi olabilir) tıklama dışında başka bir olayı (event) yoktur.

Sadece "Click" olayı ile yordam çalıştıracaksanız kaskatı duran ActiveX butonları yerine bahsettiğim nesneleri de görsel açıdan gayet hoş buton olarak kullanabilirsiniz.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 TR
makro atanan buton?

atanan makro zaten kod değilmidir? dolayısıyla her ikisi de aynı şeyi yapmış oluyorlar.. :cool:
Sn. Ayhan Ercan,
O zaman excel menülerinde neden, bir tanesi Denetim Araç Kutusu, diğeri Formlar içinde olmak üzere 2 tane var ve birinin adı "düğme" iken diğeri "komut düğmesi" şeklinde farklı adlarla anılıyor?
Ayrıca, forumda bir yerlerde, şu an konuyu hatırlamıyorum ama , yardım eden arkadaşlardan biri "Excel sayfasındaki makro butonunuzu kaldırdım, yerine command button koydum" şeklinde bir ifade kullanmıştı.
Fark yoksa, neden bu değişiklik ihtiyacı?
Fark yoksa, elbette sorun değil. Ama var ise, elimde 15-20 farklı kodu olan bir çalışma var, bunların bir kısmı, makro düğmesi, diğer kısmı kod ile çalışıyor. Hata yapmak istemiyorum.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 TR
Sayfa üzerine yerleşen butonlardan bahsediyorsunuz sanırım.

Çalışma açısından fark yok ancak, makro atanan butonun ( "Form denetim" veya herhangi çizim nesnesi olabilir) tıklama dışında başka bir olayı (event) yoktur.

Sadece "Click" olayı ile yordam çalıştıracaksanız kaskatı duran ActiveX butonları yerine bahsettiğim nesneleri de görsel açıdan gayet hoş buton olarak kullanabilirsiniz.
Zeki Hocam merhaba,
Tek fark bu ise, hiç sorun değil. Saygılar, ilginize teşekkür ederim.
Yavuz Tümer

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Win7 Home Basic TR 64 Bit

Ofis-2010-TR 32 Bit
İşleyiş açısından fark yok.Ama Denetim araç kutusundan eklediğiniz CommandButonun dağa fazla özellikleri var.Görsel olarak dağa avantajlı.
Çeşitli özelliklerini kullanarak butonunuza görsellik katabilrisiniz.Mesela resim katabilrisiniz.:cool:

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 TR
İşleyiş açısından fark yok.Ama Denetim araç kutusundan eklediğiniz CommandButonun dağa fazla özellikleri var.Görsel olarak dağa avantajlı.
Çeşitli özelliklerini kullanarak butonunuza görsellik katabilrisiniz.Mesela resim katabilrisiniz.:cool:
Evren hocam, selamlar.
İçimi rahatlattınız, işleyiş farkı olsaydı yanmıştım. Çok teşekkür ederim.
İyi günler.
Yavuz Tümer
Ya, sizler, her biriniz, bir tanesiniz, çok değerlisiniz.