Butonun içine isim listesini koymak..

Excel Vers. ve Dili
office2003
Arkadaşlar merhaba. Böyle güzel bir forumu düşünüp yapan ve sorulara zaman ayırıp cevap verenlere teşekkürler.

Sorumun şu.
Her butonun içine kurumun isim listesini koymak istiyorum.

Ekte gönderdiğim dosyanın 1. sayfası iş tevzi bölümü. Her ekip için bir tane buton koydum. Her ekibin yanında bu butona bastığım zaman ekte gönderdiğim dosyanın diğer sayfasındaki isim listesinin çıkmasını istiyorum. Örneğin Ekip1 deki menüyü tıkladığımda karşıma çıkan isim listesinden dilediğim personeli seçtiğimde o personelin adı ekip1 de yer almalı.
Ayrıca;örneğin izinli personel kısmına yazdığım ismi, sehven ekiplerden birine kayıt etmek istemiyorum. BU nedenle izinli personel kısmındaki butona tıklayarak seçtiğim kişiyi, ekipleri belirlerken tıklayacağım butonların içinde görmemeliyim.

Bunu nasıl yapabilirim arkadaşlar?

Ekli dosyalar

fedeal

Banned
Excel Vers. ve Dili
2003 tr
Öbür sayfadaki soruyu yeni farkettim.Combobox ile yaptım izin kısmına girilmiş isimler comboboxta görülsede iş tevzi kısmına yazılmıyor. inceleyin isteginiz bumu? iş tevzi sayfasında ismi yazacagınız hücreyi seçin comboboxtan seçim yapın.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
office2003
Veri-Doğrulama ile yaptım sarı hücreyi inceleyin,
Cevabınız için çok teşekkür ederim.
Anlayışınıza sığınarak son bir soru sormak istiyorum.:yardim:

Bu butona tıklayarak seçtiğim isim diğer butonlarda da görünüyor. Seçtiğim bir ismi sehven başka bir kısımda da seçmeyi engellemem gerekli. Seçilip kaydedilen ismin diğer butonda görülmemesi için ne yapmak gerekli?

fedeal

Banned
Excel Vers. ve Dili
2003 tr
3. mesajdaki dosyayı aynı kişiyi seçince uyarması için düzenledim. combobox listelerini seçilen kişiler haricinde olmasını sağlamak mümkün ancak kurulacak döngülerle çalışmanız çok yavaşlayacak yinede isterseniz yaparız ama kullanışlı olacagı sözünü veremem.

Excel Vers. ve Dili
office2003
3. mesajdaki dosyayı aynı kişiyi seçince uyarması için düzenledim. combobox listelerini seçilen kişiler haricinde olmasını sağlamak mümkün ancak kurulacak döngülerle çalışmanız çok yavaşlayacak yinede isterseniz yaparız ama kullanışlı olacagı sözünü veremem.
Zahmet veriyorum ama bir deneyebilir miyiz acaba?

fedeal

Banned
Excel Vers. ve Dili
2003 tr
Sayfa üzerinde comboboxla çok sağlıklı olmadı bende form üzerinde yaptım kontrol edin istediginiz gibimi?

Kod:
Sub listele()
ComboBox1.Clear
s = 0
Set liste = New Collection
For i = 3 To Sheets("izin kısmı").Range("b65536").End(xlUp).Row
liste.Add Sheets("izin kısmı").Range("b" & i).Value
Next
For T = 4 To Sheets("İŞ TEVZİ").Range("b65536").End(xlUp).Row
liste.Add Sheets("İŞ TEVZİ").Range("b" & T).Value
Next
For y = 1 To Sheets("isim_listem").Range("b65536").End(xlUp).Row
For f = 1 To liste.Count
If Sheets("isim_listem").Range("b" & y).Value = liste.Item(f) Then say = say + 1
Next
If say < 1 Then
ComboBox1.AddItem
ComboBox1.List(s, 0) = Sheets("isim_listem").Range("b" & y).Value
s = s + 1
End If
say = 0
Next
End Sub
Not: isme collection la liste tanımlama olayını sayın Evren Gizlenin kodlarından ögrendim kendisine teşekkürler.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
office2003
Ya çok sağ olun yardımlarınız için.. Fakat ekte gönderdiğiniz dosya boş. Ya da Ben nasıl kullanacağımı bilmedim. Ayrıca mesajınızda ilettiğiniz kodları nerede nasıl kullanacağımı da bilmiyorum..:cry:

fedeal

Banned
Excel Vers. ve Dili
2003 tr
iş tevzi ve izinkısmı sayfalarını açınca userform gelmiyormu ben ekledigim dosyayı tekrar inceledim geliyor.makroları etkinleştirdinizmi?

Excel Vers. ve Dili
office2003
iş tevzi ve izinkısmı sayfalarını açınca userform gelmiyormu ben ekledigim dosyayı tekrar inceledim geliyor.makroları etkinleştirdinizmi?
Çok teşekkür ederim. Güvenlik ayarlarını düşük yapınca kodlarınız çalıştı.

Çok çok güzel olmuş, ellerinize sağlık... Yalnız küçük bir sorun var. O da şu. Örn. izinler bölümünde kayıtlı personeli buradan silip başka yere yazmak istediğimde userformda adını göremiyorum. Excellden çıkıp geri girersem bu personelin adını ancak userformda görebiliyorum. Kayıt ederek denedim olmadı. Tek yok şu an excelden çıkıp geri girmek... mi??

Son olarak; bu yaptığınız çalışmanın nasıl yapıldığını ben de öğrenmek isterim. Yardım edebilir misiniz?

Son düzenleme:

fedeal

Banned
Excel Vers. ve Dili
2003 tr
hayır sildikten sonra başka bir sayfayı açın tekrar izinler sayfasını açınca listede görünecektir.

Excel Vers. ve Dili
office2003
Çok teşekkür ederim Sn Fedeal. Ellerinize sağlık. Çalışmanız son derece güzel..

Yukarıdaki çalışmanızdan bağımsız, son bir şey daha sormak isterim.

Excell de (Görünüm-Alt Bilgi Üst Bilgi- Özel üst bilgi) sekmesinden otomatik tarih ayarı yapıyorum. Buradaki ayar ile çalışmayı yaptığım günün tarihini otomatik olarak atılıyor..
Bu gün yaptığım çalışma için, yarının tarihini atmasını istiyorum bu mümkün mü?

fedeal

Banned
Excel Vers. ve Dili
2003 tr
bildigimkadarıyla alt bilginin yerleşik işlemlerinde bu özellik yok(yanılıyorsam özür) yoksa yapılabilecek.
1.altbilgide yarının tarihini vermek için sistem tarihini birgün sonraya ayarlayabilirsiniz.
2. örnegin iştezi sayfasının ekip14 den sonraki ilk boş hücreye =bugün+1 yazarak yapabilirsiniz.